tiistai 18. helmikuuta 2014

JOPA SATA SUOMALAISTA SOTILASTA KESKI-AFRIKKAAN

Suomen hallitus suunnittelee 20-100 suomalaisen sotilaan osallistumista Keski-Afrikan operaatioon. Muslimit ja kristityt Keski-Afrikan tasavallassa tappavat toisiaan, epäilemättä asialla on hyvä tarkoitus.

Mutta hitto mikä toteutus! Kun Keski-Afrikan operaatiosta alettiin Suomen medioissa puhua, sanottiin suomalaisten osallitumisen olevan vähäinen, koska operaatioon osallistuminen täytyy rahoittaa velkaa ottamalla. Suomen armeijan budjetissa ei Keski-Afrikkaa oltu otettu huomioon ja kaikki tietänevät että Suomella on rahapula. Kolme miljardia, eräitten mukaa jopa kahdeksan miljardia euroa pitäisi säästää. Eli jemmarahaa yllättäviin menoihin Afrikassa ei ole, siis Suomi ottaa velkaa turvatakseen rauhaa Keski-Afrikassa. Ja samaan aikaan Suomessa suomalaisten palveluja tulisi leikata 3-8 miljardilla eurolla. Oulussakin aiotaan säästää 300.00 euroa vähentämällä katujen valaistusta pimeällä.

Enää eivät hallitusherrat edes teeskentele ajavansa suomalaisten asiaa, kuten ennen. Raakasti vain lähetetään suomlaisten rahat ulkomaille jotta isot pojat ottaisivat suomlaispoliitikot mukaan leikkeihinsä. Velkaa kun otetaan, se kuuluu maksaa takaisin. Ja kuka maksaa? Aivan, suomalainen veronmaksaja, joka saa verorahoilleen entistä vähemmän vastinetta.

Aina kun ulkomaalainen vähänkään inahtaa, Suomen poliitikot kaivavat veronmaksajan kuvetta ja herrasmiehinä maksavat muitten laskut. Rahat Keski-Afrikan operaaatioon pitäisi ottaa kehitysapurahoista. Parasta kehitysapua on rauhan tuominen kriisimaihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti