torstai 13. helmikuuta 2014KULTAINEN PANDA JA HOPEINEN KOTKA

Kultakauppa on viime aikoina lisääntynyt Suomessa, kullan melko matalan hinnan vuoksi. Kultakauppoja löytyy netistäkin useita. Kultaa ja hopeaa voi jopa tilata laattoina ja kolikoina kotiin toimitettuna. Suomen valtion pitäisi osallistua jalometallikauppaan lyömällä uusia suomalaisia kulta- ja hopeakolikoita.

Kultaan luotetaan sijoituskohteena, onhan sitä käytetty kaupankäynnin välineenä jo kuusi tuhatta vuotta. Valuutat tulevat ja menevät mutta kulta ja hopea säilyy, hinta vain heitelee.Lisäksi kauniisti muotoillut kolikot saavat metalliarvonsa lisäksi myös keräilyarvoa, kuten esimerkiksi kiinalaiset Kultainen panda- kultakolikot ja yhdysvaltalainen Silver Eagle-hopeadollari.

Jos Suomen valtio löisi uusia suomalaisia kulta- ja hopearahoja, mielellään suomalaisista metalleista, valtio saisi tuloja ja kansalaisten säästöt olisivat paremmassa turvassa kuin bitteinä pankkitilillä ja inflaation syömänä käteisenä.

Ahvenanmaakin löi omia taalereitaan jokin vuosi sitten, joten miksei Suomi voisi lyödä markka- tai muun nimisiä jalometallikolikoita halukkaille? Niistä voisi tulla joulun hittilahja ja sukulaiset ostaisivat aina vaihdon välineenä kelpaavia kulta- ja hopeakolikoita kastelahjaksi pienokaisille Sveitsin malliin. Maailma muuttuu, mutta kullalle on aina ottajia.

Mikäli lyötäisiin kultaisia ja hopeisia eurokolikoita, luottamus euroon nousisi kansalaisten keskuudessa. Voisi kelvata kultaeuro perussuomalaisellekin.

Esa Paloniemi
Oulu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti