lauantai 18. tammikuuta 2014

EU EPÄILEE KYNTTILÄNSAVUN OLEVAN VAARALLISTA

Euroopan Unionin päättäjät ovat todellakin menettäneet järkensä. Talous yskii, ympäristö saastuu, maahanmuuttajat eivät kotoudu ja mihin unioniherrat ovat kohdistaneet kotkankatseensa? Kynttilöihin, näin ainakin Etelä-Suomen Sanomien mukaan 17.1.2014.

Euroopan Unionin päättävät elimet ovat sitä mieltä, että kynttilänsavu saattaa siinä määrin sisältää haitallisia osia että asiaa täytyy tutkia. Tutkimukseen epäilemättä menee suuri summa veroeuroja, jotka tarvittaisiin muuallakin,vaikkapa ympäristön suojeluun. Voi mennä miljoonia tai ainakin satoja tuhansia, Pekka Himanenkin sai omaan tutkimukseensa kulutettua 700.000 euroa.

Jos jokainen Unionin asukas polttaisi muutaman kynttilän vuodessa, siinä tuskin merkittävää määrää ikäviä partikkeleita itseensä saa, varsinkaan verrattuna liikenteen päästöihin Euroopassa. Eivätkä kaikki polta kynttilöitä, sisätiloissa varsinkaan ja viime vuosien trendi näyttäisi vievän pattereilla toimivien sähkökynttilöitten suuntaan. Pidän kynttilänsavun terveyshaittoja vähäisinä ja muihin terveyshaittoihin verrattuna marginaalisina.

Tässä voi olla takana lobbareitten salajuoni. Esimerkiksi sähkökynttilöitten ja patterien valmistajille savuttavien kynttilöitten mahdollinen kielto olisi varsinainen joululahja. Joku vuosi sittenhän hyvät ja halvat hehkulamput pakotettiin vaihtamaan huonompiin ja kalliisiin. Savuttavien kynttilöitten vainoamisella joku jossain tienaa rahaa eikä Euroopan Unioni omasta mielestäni tee päätöksiään yleisen hyvän edistämiseksi vaan lobbareitten aloitteesta elinkeinoelämän hyväksi.

"Seuraa rahaa" on joku sanonut, eli ota selvää kuka päätöksellä ansaitsee ja tiedät kuka on takapiruna.

Osasyynä voi olla sekin, että kynttilöillä on ainakin Suomessa muistettu itsenäisyyttä ja kansojen historiallisia hetkiä. Unionin taka-ajatuksena voi olla kansallismielisyyden ilmaisemisen vastustaminen. Euroopan ulkopuolisten maahanmuuttajien suosimat suitsukkeet ja niitten haitat ilmeisesti ovat tutkimuksen ulkopuolella.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti