sunnuntai 12. tammikuuta 2014

OSALLISTAVA SOSIAALITURVA EI TOIMI

Viime aikoina on puhuttu osallistavasta sosiaaliturvasta eli siitä että sosiaaliturvan saajat velvoitettaisiin tekemään työtä rahojensa eteen. Kansalainen tekisi tietyn määrän työtä ja saisi vastikkeeksi sosiaaliturvan verran euroja.

Useamman ihmisen pitäisi tehdä enemmän työtä, se on totta. Oleskeluyhteiskunta ei pysy kasassa rahan puutteen vuoksi. Tästä huolimatta suhtaudun epäillen vastikkeelliseen sosiaaliturvaan. Jos työtä saa teetettyä ilman palkanmaksuvelvoitetta, miksi työn teettäjät palkkaisivat ihmisiä töihin? Jokainen palkan maksusta säästetty euro kilahtaa osakkeenomistajien osinkoihin.
Tässä ollaan luomassa työtä tekevä luokka, joka ei saa työnantajalta korvausta työpanoksestaan mutta ansaitsee työn teettäjälle selvää rahaa.

Köyhyys periytyy, eli on mahdollista että osallistavan eli vastikkeellisen sosiaaliturvan tekijänä oleminen periytyy myös. Suomeen tulisi siis kansanryhmä jonka jäsenet syntyisivät tekemään työtä muille nälkäpalkalla.

Jos töitä tehtäväksi ja työkykyinen sosiaaliturvan saaja, kuuluu myös saada työehtosopimusten mukainen palkka. Vastikkeellinen sosiaaliturva on tulonsiirtoa köyhiltä rikkaille, kuten myös palkattomat työharjoittelut.

Esa PaloniemiOulu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti