keskiviikko 30. lokakuuta 2019

ELÄMÄN WALTTIKORTTI

Oulussa on hyvintoimiva bussiliikenne, joka kuljettaa luotettavasti ympäri kaupunkia ja kaukoliikenteessä kauemmaskin. Oulun keskustassa omasta autosta on lähinnä vaivaa pysäköintipaikkoja väijyessä ja parkkipirkkoja vältellessä, muun liikenteen seassa pörräilystä puhumattamakaan.

Linja-autot ovat Oulun liikenteen elämänlinjoja; kaikki eivät halua tai pysty polkemaan pyörällä paikasta toiseen, varsinkaan talvella. Lämpimässä onnikassa, ruuhka-ajan ahtaudesta huolimatta on mukavampi kulkea Valkean kauppoihin, kaupunginkirjastoon tai uimahalleihin.

Oulun linja-autoissa hyvä kalusto, hyvät aikataulut ja pätevä henkilökunta mutta myös eräs ongelma.

Linja-autoissa käytettävän Walttikortin voi ladata bussissa vain käteisellä. Tämä on paha kyhmy, muuten erinomaisessa kulkutavassa. Huolimatta siitä, että Nokia oli ja meni, Oulu tunnetaan yhä teknologiakaupunkina. Ei ole kaupunkimme maineen arvoista, että bussissa kortin lataamiseen tarvitaan käteistä rahaa. Lähes kaikki käyttävät maksukorttia, käteistä on vain harvalla.

Olen useamman kerran nähnyt linja-autoon pyrkivän jäävän pysäkille, koska lompakossa ei ole kuin hiluja. Käteisestä rahasta ollaan pikkuhiljaa luopumassa kokonaan ja tästäkin syystä bussikortti tulisi voida ladata linja-autossa myös muovikortilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti