perjantai 29. kesäkuuta 2018

TRUMP JA PUTIN HELSINGISSÄ

Vladimir Putin ja Donald Trump tapaavat Helsingissä 16.7.2018. Harva tuntuu olevan tapaamisesta iloinen; Sauli Niinistökin tuntuu ajattelevan että "hoidetaan alta pois kun kerran pyydettiin."
Suomalainen veronmaksaja ilmeisesti herrasmiehenä maksaa kokouksen kulut, mutta kaipa jotain jää Suomeenkin kun toimittajat vinguttavat työsuhdeluottokorttejaan ja ehkä kirjoittavat myönteisiä artikkeleita kokouspaikasta.
Muistan vielä miten 1980- luvulla pelättiin USAn ja Neuvostoliitto/ Venäjän välistä ydinsotaa ja koko maailman tuhoa. Silloin toivottiin, tehtiin työtä ja pappien johtamissa massakokoontumisissa jopa rukoiltiin USAn ja Neuvostoliiton välien lämpenemistä.
Nyt 2010-luvulla välit ovat lämmenneet mutta siihen ei olla tyytyväisiä vaan nyt USAn ja Venäjän välejä pidetäänkin uhkana ja vaarana maailmalle.
Niin se maailma muuttuu ja kannattaa pitää mielessä, että rauha on pahaksi bisneksille ja sota, kylmä sota varsinkin on maailman tuottavin laillinen bisnes. Joku tienaa sodalla ja sodanuhalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti