maanantai 4. kesäkuuta 2018

SINISEN TULEVAISUUDEN NOUSUKAUSI?

Perussuomalaiset valitsivat kesän 2017 puoluekokouksessa puheenjohtajaksi Jussi Halla-ahon ja demokraattiseen valintaan tyytymättömät soinistit, jotka Timo Soinin tahdosta halusivat puheenjohtajaksi Sampo Terhon lähtivät pois puolueesta. Kyseessä ei ollut puolueen hajoaminen, kuten media väittää vaan puolueeseen pettyneet erosivat ja perustivat oman puolueen nimeltä Sininen tulevaisuus. Sampo Terho valittiin sen puheenjohtajaksi.

Sinisen tulevaisuuden tie on ollut kivinen; viisi ministeriä, 18 kansanedustajaa mutta käytännössä ei lainkaan kannatusta. Gallupien mukaan uuvattien kannatus on pyörinyt puolentoista prosentin kulmilla.

Alkuun Sinisillä, tuolloisella Uudella vaihtoehdolla oli suuret puheet; kannatus nousee, kunhan saadaan puolue perustettua tai kun puolueen ohjelmat on kirjoitettu. Tai viimeistään sitten, kun kansa vihdoin älyää, ettei Timo Soini enää ole Perussuomalaisten jäsen.

Yleisesti on uskottu, että Sinisten olemassaolon tarkoitus on pitää viisi uuvattiministeriä Audin kyydissä kevään 2019 eduskuntavaaleihin asti, jolloin hillotolpat on turvattu ja Sininen tulevaisuus voidaan haudata. Puolitoista prosenttia on niin pieni kannatus, että Siniset katoaisivat eduskunnasta vaikka yrittäisivätkin jatkaa taivaltaan.

Nyt on kuitenkin ilmaantunut pienoinen tuulenhenki Sinisen kaarnalaivan purjeeseen. Italiassa kinastellaan hallituksesta ja Euroopan Unioni pelkää Italian hallituksen eroavan eurosta, mikä näyttäisi mallia muille uppoavan euron jäsenille. Euroopan Unioni ollee valmis suuriin myönnytyksiin Italialle, jotta keinotekoinen eurovaluutta ei saa säröjä.

Italialla on 2000 miljardia euroa velkaa, mutta ei keinoja maksaa niitä. Jo Kreikan 300 miljardin velka sai eurolaivan hörppimään vettä ja Italialla on velkaa kuusi kertaa enemmän. Italia pystyy halutessaan laittamaan Unionin johdon määräämään Suomen ja muut euromaat maksamaan Italian velat, kuten tehtiin Kreikan velkojen suhteen. Siis Italia ei heiluta eurovenettä ja vastineeksi Italia saa tukipaketin takauksia, rahaa, lainoja yms taloutensa korjaamiseen.

Tämä Italian pommi saattaa hyvinkin laueta uutisiin sopivasti ennen ensi kevään eduskuntavaaleja ja siinä on Sinisille vipua kannatuksen nostamiseen.

Vuoden 2011 eduskuntavaaleissa Perussuomalaiset saivat Jytkyn, suuren voiton, juuri Kreikan tukipaketteja sekä Suomen kupeen kaivamista Kreikan hyväksi vastustamalla.

Vuoden 2019 vaaleissa Italian tukipaketit voivat hyvinkin olla vaaliteema, mikäli Suomen valtaapitävät eivät kiellä niistä puhumista. Ensi keväänä Sinisillä voi olla mahdollisuus pärjätä vaaleissa odotettua paremmin, mikäli he vastoin hallituksen tahtoa vastustavat Italian (mahdollisia) tukipaketteja. Jytkyä uuvatit eivät saa; Timo Soini pilasi maineensa hyväksymällä Kreikan tuet 2015 vaalien jälkeen ja se vie ääniä Sinisiltä.

On kuitenkin pieni mahdollisuus, että loikkaripuolue Sininen tulevaisuus rämpii vielä ensi vaalienkin jälkeen eduskunnan käytävillä, eikä vajoa kaivamaansa kuoppaan kuten vielä pari päivää sitten vaikutti.

Itse odotan Italianjytkyn tulevan Perussuomalaisille. Puolue on ennenkin vastustanut tukipaketteja, sekä lisäksi Italian pommi antaa Perussuomalaisille hyvän mahdollisuuden kohottaa mainettaan talouspuolueena. Maahanmuutto on suurin uhka Suomelle, mutta vaikka yhdellä asialla pärjää, jos asia on oikea niin pääministeripuolueeksi päästäkseen tarvitaan muutakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti