sunnuntai 5. marraskuuta 2017

VARUSMIEHIÄ POLIISIIN

Suomessa ei ole tarpeeksi poliiseja kaduilla ja tilannetta aiotaan korvata ottamalla Puolustusvoimien reserviläisiä poliisin tueksi tarvittaessa. Reservipoliiseiksi halutaan 2000-3000 reserviläistä ja ensimmäisten uskotaan olevan palvelusvalmiina vuonna 2019.

Ajatus on hyvä, tarpeellinen ja kannatettava, mutta mielestäni se jää puolitiehen. Mitä itua on kouluttaa mies tai nainen sotilaaksi, jos hänet sitten laitetaankin poliisiksi pitämään juopot ja konnat kurissa? Ensin laitetaan rahaa ja aikaa sotilaskoulutukseen ja sitten koulutetaan uudestaan poliisiksi. Tämä on tarpeetonta ja päällekkäistä koulutusta.

Ehdotan, että varusmiespalveluksen voisi suorittaa poliisina; saappaina kadulla Poliisiammattikorkeakoulun käyneitten urapoliisien tukena. Juuri tähän nyt aiotaan laittaa tuplakoulutuksen saavat reservipoliisit.

Uskon, että moni siviilipalveluksen valitseva harkitsisi palvella yhteiskuntaa poliisilaitoksessa, varsinkin jos saa olla poliisina kotiseudulla, jossa palvelusta hyödyttäisi kotiseudun ja sen ihmisten tunteminen. Varusmiespoliiseja voidaan myös käyttää haja-asutusalueilla. joihin eivät urapoliisit edes palkkaa vastaan pysyvästi halua.

Puolustusvoimilla on vaikeuksia löytää sijoituspaikka kaikille sotilailleen. Varusmiespalvelus poliisina sitouttaisi useampia suomalaisia yhteiskunnan puolustamiseen. Tulevan sodan aikana jonkun täytyy pitää yllä järjestystä myös kotirintamalla.

Varusmiespoliisien joukosta löytyisi myös alan palveluksensa jälkeen tuntevia tulevia urapoliiseja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti