keskiviikko 28. syyskuuta 2016

KAJAANIN LENTOASEMAN POLIISIOPERAATIO

Eilen 27.9.2016 Kajaanin lentoasemaa ilmaantui suojaamaan luotiliiveihin sonnustautuneet, konepistoolein aseistaunut poliisijoukko. Syyksi ilmoitettiin lyhyesti "turvallisuusuhka", jota ei tarkemmin määritelty tai täsmennetty.

Lentoaseman toiminta jatkui normaalisti ja poliisi alkoi vähentää läsnäoloaan vasta myöhään illalla päivän viimeisen lennon jälkeen. Poliisi lupasi kertoa operaatiosta tarkemmin keskiviikkona eli tänään 28.9.

Viranomaiset kertoivatkin tänänpäiväisessä tiedotuksessaan, että tieto Kajaanin lentoaseman turvallisuusuhkasta oli tullut heille ulkomailta. Sitä ei kerrottu, oliko uhka esimerkiksi terrori-isku, juopunut matkustaja lentokoneessa, karkotusta vastustava ulkomaalainen turvapaikanhakija taikka rikollinen tai vaikkapa valtion mukaan yhteiskunnalle vaarallinen MV-lehden julkaisija Ilja Janitskin, jota poliisi vaatii Espanjasta tuomiolle Suomeen. Näinkin on netissä arvailtu.

Poliisin hiljainen tiedotuslinja saa minut epäilemään valtion taholta tulevaa käskyä salata ja pimittää tietoa kansalta. Epäilyäni vahvistaa se, että Kajaanin poliisioperaatio ei ole ollut uutisissa juuri lainkaan tänään eikä media ole pyrkinyt saamaan tarkempia tietoja tapahtuneesta.

Keskeneräisistä asioista ei luonnollisestikaan aina voida kertoa, mutta olisi luullut poliisin sellaisessa tapauksessa sanovat kuten muulloinkin ettei "tutkinnallisista syistä voida vielä tiedottaa enempää".

Jos suomalaiseen lentoliikenteeseen kohdistuu turvallisuusuhka, jonka suitsimiseen tarvitaan suuri joukko poliiseja, luultavasti Kainuun kaikki, ja konepistooleja, poliisin rehellinen tiedotus estäisi huhujen ja arvailujen aallon.

Medialla olisi ollut hyvä tilaisuus pistää valtio koville ja kaivaa totuus esiin, mutta media valitsi toimia toisin.

Median kuuliaisuus valtiolle todistaa taaskin sen, mitä olen ennenkin sanonut: Suomen media ei ole vallan vahtikoira, vaan sylikoira.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti