perjantai 16. syyskuuta 2016

SUOMI ENSIN OTANMÄESSÄ

Eilen torstaina syyskuun  15.2016 järjestettiin mielenilmaus Kajaaniin kuuluvan Otanmäen vastaanottokeskuksen edessä. Mielenosoituksen järjesti Suomi Ensin- järjestö, joka viime aikoina on ollut useitten maahanmuuttokriittisten kokoontumisten takana.  Mielenosoitus järjestettiin kahden ilmisesti irakilaisen turvapaikanhakijan tapettua ja ryöstettyä otanmäkeläisen miehen edellisenä sunnuntaina. Taposta epäiltyjä epäillään myös muista rikoksista.

Ensimmäisinä Otanmäen keskustaan saapuivat poliisit, jotka ympäröivät vastaanottokeskuksen eristysnauhoilla, ja kaksi ambulanssia. Pian paikalle alkoi kerääntyä otanmäkeläisiä ja muita kainuulaisia. Tampereelta tullut Suomi Ensin- bussi hieman ennen kello 17.30 ja poliisit ympäröivät vastaanottokeskuksen eteen alueen mielenosoittajille ja tapahtuma alkoi sovitusti puoli kuuden maissa illalla.

Sää paikalla oli pilvinen, sopivan viileä ja osallistujia oli yli 200 henkeä ja lisäksi katselijoita varsinaisen mielenilmausalueen ulkopuolella.

Marco de Wit avasi tilaisuuden puhuen pittoreskisti väärinpäin käännetyn laatikon päältä. Hän vaati puheessaan Otanmäen vastaanottokeskuksen sulkemista. Marco de Wit puhui useaan kertaan ja sanoi muunmuassa että turvapaikanhakijat liikkuvat Suomessa vapaasti, paitsi silloin kun vastaanottokeskusten ulkopuolella on heitä kritisoiva mielenosoitus. Silloin Suomeen papereitta saapuneet turvapaikanhakijat pysyttelevät sisätiloissa. Poikkeuksena oli Forssan mielenilmaus, jolloin vastaanottokeskuksen asukkaat tulivat ulos haastamaan riitaa sadan metrin päässä Forssan vastaanottokeskuksesta olevien mielenosoittajien kanssa.

Tilaisuuden avauksen jälkeen mikki oli vapaa. Monet ihmiset kävivät kertomassa tuntojaan; muuan otanmäkeläinen sanoi surmatun 50- vuotiaan Arto Mikkosen olleen ystävällinen mies, joka juuri oli tullut isoisäksi. Tunnettu oululainen maahanmuuttokriitikko Junes Lokka kertoi että taposta epäiltyjen turvapaikanhakijoitten kansalaisuuden kohdalle oli merkitty  kysymysmerkki, koska kansalaisuus oli epäiltyjen oman kertomuksen varassa.

Muita puhujia oli muunmuassa suosittu blogisti Tiina Wiik, joka oli saapunut paikalle ystävien mukana ja kertoi että nykyinen Suomi ei ole sama Suomi, jossa hän oli kasvanut. Tästä puhui moni muukin laatikon päälle mikin kanssa kiivennyt; he eivät koe nykyistä massamaahanmuuton kohteena olevaa Suomea lapsuutensa kotimaaksi. Eräs Ruotsissa parikymmentä vuotta asunut henkilö sanoi nähneensä miten Ruotsissa tilanne oli kehittynyt nykyiseksi, jossa poliisi saa turvata palokunnan työtä maahanmuuttajien asuttamilla alueilla. Samaan suuntaan ollaan menossa Suomessakin.

Puheitten päätteeksi raikuivat joukkovoimalla huudetut "Suomi ensin!"-, "Suomalaisten turvallisuus ensin!"- ja "Turvallisuus takaisin!"- huudot.

Muuan puhe käsitteli massamaahanmuuton takana olevia pankkipiirejä; nämä ansaitsevat rahaa massamaahanmuutolla ja sen aiheuttamalla palkkojen laskulla.

Poliisin mukaan Arto Mikkosen surma oli "yksittäistapaus". Useampi puhuja piti tällaista vähättelyä uhrin läheisten halventamisena ja huomautti, että näitä turvapaikanhakijoitten ja turvapaikanhakijoina Suomeen tulleitten tekemiä "yksittäistapauksia" on sattunut useita ja vuosittain, vaikka  poliisi takertuukin semantiikkaan ulkomaalaisten rikoksia valkopestessään.

Mielenilmauksen loppupuolella Marco de Wit sanoi monen kertovan ettei halua osallistua milenosoituksiin, mutta ovat valmiita kun sisällissota alkaa. Tämä on Marco de Witin ja muitten puhujien mielestä väärä asenne. Suomen suunnan voi vielä kääntää. Tämä tapahtuu osallistumalla mielenosoituksiin, järjestämällä niitä itse ja äänestämällä maahanmuuttokriittisiä päättäville paikoille. Suomi Ensin- järjestö lupaa apuaan halukkaille mielenosoituksen järjestäjille, tarvitsee vain ottaa yhteyttä ja pyytää neuvoja ja tukea.

Puhetilaisuuden päätyttyä, ennen kotiin lähtöä, mielenosoittajat ja runsaasti otanmäkeläisiä sivusta seuraajia liittyi kynttiläkulkueeseen vainajan löytöpaikalle muistaakseen kynttilöin ja Suomen lipuin henkirikoksen uhriksi joutunutta Arto  Mikkosta.

Otanmäen henkirikos ei jää viimeiseksi, eikä myöskään Otanmäen mielenilmaus. Kynttilöitä tullaan tulevina aikoina sytyttämään muuallakin Suomessa vastalauseeksi Suomen suomalaisten edusta piittaamattomalle maahanmuuttopolitiikalle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti