maanantai 13. kesäkuuta 2016

KONGRESSIKAUPUNKI OULU

Oulu on Pohjois-Suomen kasvukeskus ja tärkein kaupunki, ja sanonnan mukaan myös Pohjois-Skandinavian pääkaupunki. Oulu ei kuitenkaan täysipainoisesti ota hyötyjä irti matkailun saralla. Oulussa myydään turisteille Lappituotteita, vaikka emme ihan Lappia olekaan ja Oulun merellinen historiakin tervaporvareineen ja Suomen suurimpiin kuuluneine kauppalaivastoineen on unohdettu ja elää korkeintaan elvytettynä.

Oululla on kuitenkin hyvät liikenneyhteydet kaikkialta Suomesta, naapurimaista ja kauempaakin sekä vakaa, toimiva yhteiskunta. Nämä voisi ottaa hyötykäyttöön rakentamalla Ouluun kokouksia ja messuja varten suunnitellun messu- ja kongressikeskuksen. Onhan Oulussa halleja ja hotelleja joissa kokouksia sekä messuja pidetään, mutta niissä on rajoitetut tilat ja usein täytyy rakentaa korokkeita, miettiä uusiksi äänentoisto ja valaistus, rakentaa lisää ja poistaa jotain ynnä muuta. Ja kokouksen jälkeen muuttaa tilat entiselleen varsinaista käyttöään varten.

Erillinen, juuri messukäyttöön tarkoitettu keskus houkuttelisi Ouluun messujen ja kokousten pitäjiä jatkuvalla syötöllä; kun vanha messu päättyisi, niin uusi kokous alkaisi. Oululla on mahdollisuus brändätä itsensä messu- ja kokouskaupunkina kansainvälisesti ja valtakunnanlaajuisesti. Yhtiöitä, järjestöjä, puolueita ja vastaavia riittää kohtuuhintaiseen Ouluun kokoustamaan ja itseään esittelemään.

Näen itse asian näin: messu- ja kokousvieraat tulevat Ouluun, kuluttavat runsaasti rahaa asumiseen ja ruokaan, pysyvät omissa oloissaan ja lähtevät muutaman päivän päästä kotiinsa.Sellaisia ulkomaalaisia vastaan ei minullakaan mitään ole.

Tein jo asiasta kuntalaisaloitteen numero 931 Aloite Oululle- palvelussa. Toivon Oulun päättäjien ja kansanedustajien miettivän asiaa ja edistävän messukeskuksen rakentamista Ouluun. Jo pelkkä rakennustyö työllistäisi rakentajia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti