perjantai 19. helmikuuta 2016

LIIAN KALLISTA SAMAN TAIVAAN ALLA

Syksyllä turvapaikanhakijavyöryn puhuttaessa Suomea, Helsingissä järjestettiin konsertti teemalla Meillä On Unelma. Tarkoitus oli aktivoida ihmisiä vastustamaan maahanmuuton kritiikkiä. Musisoimassa oli suomalaisia suurnimiä kuten Anssi Kela, Anna Puu, Lännen-Jukka sekä Jukka Poika. Konsertti oli kuulijoille ilmainen ja järjestettiin keskellä Helsinkiä Kansalaistorilla. Sitä en tiedä olivatko esiintyjät aatteesta vai rahasta mukana, mutta kuuntelemaan rasisminvastaista ilmaista sanomaa tuli eräitten arvioitten mukaan 10.000-15.000 ihmistä.

Viikko sitten lauantaina piti Oulun Areenalla olla samankaltainen tilaisuus. Esiintyjinä piti olla 90-luvulla mainetta saanut yhtye Radiopuhelimet ja lisäksi Blind Channel, Laid Back Townies, Skandinistas, Vuoksi, Rita & The Crawlers, Deposit Man, Uh ja Ah, Erika & Mika Duo, ja Liisa Kärkinen, keitä he sitten ovatkaan. Ainakaan vielä ei kaltaiseni Mamba- ja Kari Tapiomies heitä tunne.

Tämä Saman taivaan alla- niminen konsertti ei ollut ilmainen kuten Helsingin "The Unelma" syksyllä. Liput maksoivat tiettävästi 18 euroa ja niitä ei saatu myytyä niin paljoa että edes konsertin kulut olisi saatu peitettyä, puhumattakaan että rahaa kerättäisiin maahanmuuttajien hyväksi tehtävään työhön. Tämä siitä huolimatta että tilat, tekniikka ja muu tilpehööri olisi tullut alennettuun hintaan Hyvän Asian vuoksi.

Konsertti Saman taivaan alla peruutettiin tältä erää, uusi yritys tehtäneen touko-kesäkuun vaihteessa säittenkin parannuttua. Lippuja ei vain mennyt kaupaksi niin paljoa että homma olisi kannattanut, tappiollakaan ei hyviä töitä kannata tehdä.

Ilmaiseen hyväntekeväisyyskonserttiin siis saapui tuhansittain ihmisiä kuulemaan tunnettuja esiintyjiä, mutta kun suvaitsevaisen olisi Hyvän Asian eteen pitänyt kaivaa omaa kuvetta, niin konsertti kuivui kokoon. On toki totta, että maahanmuuttajien eduksi järjestettyjen tapahtumien osallistujat usein ovat niitä, joitten mielestä Jonkun Muun täytyy herrasmiehenä aina maksaa lasku. Itse jos joutuu maksamaan omista, tosin usein yhteiskunnalta saaduista, rahoista heistä tuntuu olo huijatulta ja tuntevat joutuvansa hyväksikäytetyksi, sen sijaan että itse käyttäisivät muita hyväksi.

Tai ehkäpä konsertin peruuntuminen on merkki rasismista; ihmiset ovat niin rasisteja, etteivät halua parilla kympilläkään tukea maahamme tulleita ulkomaalaisia.

Pakko sanoa, että tunnen Saman taivaan alla-konsertin peruuntumisesta nihilististä vahingoniloa. Suvaitsevaiset ovat suuna päänä auttamassa maahanmuuttajia ja turvapaikanhakijoita kunhan se ei maksa heille mitään, mutta jos itse pitää omilla rahoilla tukea samoja ihmisiä, niin auttamishalu katoaa kuin hylkäävän päätöksen turvapaikkahakemukseensa saanut irakilainen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti