torstai 11. kesäkuuta 2015

KUIVATAAN PYYKÖSJÄRVI

Kaleva kertoi 10.6. Pyykösjärvessä olevan sinileväsamentumia, jopa niin paljon että Pyykösjärvessä uimista tulisi välttää iho-oireitten, vatsavaivojen ja muitten pulmien välttämiseksi.

Tilanne on siis se, että taajaan asutulla alueella Oulussa on järvi, jossa ei voi uida tai käyttää sitä muutenkaan hyväksi. Enää ei Pyykösjärvellä vietetä kesäpäiviä uiskennellen ja sukeltaen kuten minun ollessani lapsi. Raakasti sanottuna nyt jo huonokuntoinen Pyykösjärvi vie laajan tilan Oulusta ja sen tila luultavasti vain huononee ajan mittaan tarpeettomaksi kuralätäköksi kaupungin sisällä. Järven puhdistaminen ollee liian kallista ja työlästä ja lopputulos väliaikainen jotta se olisi toimiva vaihtoehto.

Ehdotan, että Pyykösjärvi kuivataan ja muutetaan tonttimaaksi. Järven alueelle mahtuisi paljon kerrostaloja tai muita rakennuksia ja sen saanti tonteiksi lisäisi rakennustilan saatavuutta Oulussa. Pyykösjärven kuivaaminen, täyttäminen ja niin edelleen sekä myöhemmät rakennustyöt toisivat myös työtä kaupunkiin. Oulu on yksi Suomen kasvukeskuksista johon tulee jatkuvasti uusia asukkaita ja asuntoja on parempi olla liikaa kuin liian vähän.

Oulun työttömyystilanne on niin huono, että tätäkin ajatusta kannattaisi miettiä. Euroopan Unionilta voisi rahoituskin työllisyyden nimissä irrota.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti