keskiviikko 11. helmikuuta 2015

TUKEA KREIKKALAISILLE

Suomalaisille tutussa Kreikassa asukkaat ovat pulassa; sähköjä on poikki, ruokaa vähän ja rahaa vaikkapa lääkkeisiin vielä vähemmän. Syynä on Kreikan valtion johtajien taloudenhoito, eivät kreikkalaiset. He ovat viimeisen sadan vuoden aikana selvinneet maailmansodista, miehityksestä, nälänhädästä sekä sotilasdiktatuurista ja tulevat selviämään myös nykyisestä talouskurimuksesta.

Kreikkalaiset kuitenkin tarvitsevat toistaiseksi tukea pärjätäkseen. Ehdotan, että Suomesta ja muualta Euroopan Unionista lähettäisiin ruoka- ja lääkeapua kreikkalaisille. Ainakin ruokaa Suomesta riittäisi, nyt kun ruuan vienti Venäjälle on tukossa. Suomessa siis tuotettaisiin ruokaa, suomalaiset työntekijät saisivat pitää työnsä ja kreikkalaiset säästäisivät rahansa lääkkeisiin ja sähkölaskuihin saadessaan ruoka-apua ulkomailta. Median mukaan kreikkalaisilla alkaa jo olla humanitaarinen kriisi maassaan ja monella on vaikeuksia selvitä ongelmista.

Humanitaarinen apu menisi suoraan kreikkalaisille itselleen, sen sijaan että taloudellisella tuella pelastettaisiin pankit peruskreikkalaisten kärsiessä.

Lähetettävä ruoka- ja muu apu tietysti maksaa rahaa, mutta uskoisin suomalaisten mieluummin maksavan ruoka-apua suoraan kreikkalaisten auttamiseksi kuin toistuvia tukipaketteja poliitikoille ja byrokraateille jotka ongelmat ovat aiheuttaneet.

Mikäli kreikkalaiset haluavat ottaa ruoka-apua vastaan, sitä kannattaisi lähettää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti