keskiviikko 18. helmikuuta 2015

SUOMEN JA RUOTSIN SOTILASYHTEISTYÖ

Eilisen 17.2.2015 uutisissa kerrottiin Suomen ja Ruotsin tiivistävän sotilaallista yhteistyötään. Jopa yhteisiä sotilasyksiköitä kaavaillaan, maavoimien prikaatia ja yhteistä merivoimien osastoa. Maitten ilmavoimat sujuvasti käyttäisivät sekä Suomen että Ruotsin lentotukikohtia.

Ehkä yhteistyö on hyvä asia, Ruotsista saataisiin sotatarvikkeita ja Suomi toimisi Ruotsin puskurina Venäjää vastaan eli molemmat hyötyisivät(kö?).

Taka-ajatus yhteistyölle voi olla tämä: sidotaan Suomen puolustus tiiviisti Ruotsin puolustukseen kiinni ja kun Ruotsi hakee NATOn jäsenyyttä, Suomessa todetaan että "pakko meidänkin on NATOn jäsenyyttä hakea, kun ollaan tiukasti sidoksissa Ruotsiin. Harmillista kyllä, ei ole aikaa käydä demokraattisia keskusteluja Natoon liittymisestä ja tehdä demokraattista päätöstä jolla olisi kansan tuki. Ihan pakko on tehdä päätös herrojen saunakabineteissa ilman ikäviä vaaleja tai kansanäänestyksiä".

Toinen asia on Suomen ilmavoimien koneitten uusinta piakkoin. 2020-luvulla tilataan uudet koneet 1990-luvulla käyttöön otettujen Hornet F 18-koneitten tilalle. Ruotsilla olisi tarjota JAS 39 Gripen - hävittäjiä Suomelle. Tämäkin ollee otettu Ruotsissa huomioon. Saattaa olla, että ruotsalaisten into yhteiseen puolustusyhteistyöhön viilenee, jos Suomi ei ymmärrä tehdä tilausta ruotsalaiskoneista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti