maanantai 21. huhtikuuta 2014

PERUSPOMO TIMO SOINI

Luin juuri Timo Soinin uuden kirjan nimeltä Peruspomo. Kirja kertoo Timo Soinista ja Perussuomalaisista Maisterisjätkä-kirjan jälkeen. Molemmat voi lukea erikseen, varsinainen jatko-osa Peruspomo ei ole.

Peruspomon teksti oli taattua Timo-laatua, sujuvaa ja mukava lukea. Luin joka sanan ajatuksen kanssa ilman ongelmia, pari päivää siihen meni ja pidin lukemisessa taukojakin. Timolla on kirjoittamisen lahja, toivottavasti kirjoja tulee jossain vaiheessa lisääkin.

Peruspomossa Timo kertoo omin sanoin Perussuomalaisten kasvusta yhdeksi suurista puolueista "vanhojen väsyneitten puolueitten" joukkoon kuten hän Tupua, Hupua ja Lupua kirjassa kutsuu. Mukana on tietysti myös vuoden 2011 vaalien iso jytky ja miten se tehtiin. Sekin kerrotaan, miksei Perussuomalaiset menneet hallitukseen vaikka mieli PSllä teki.

Peruspomossa minua häiritsi lähinnä ulkomaisten sanontojen ja lainasanojen käyttö. Usein tuli vastaan englanninkielinen sanonta, jota ei oltu käännetty tai ulkomainen lainasana, joita Suomessa jostain käsittämättömästä syystä kutsutaan "sivistys"sanoiksi. Kansanomaiselta maisterisjätkältä en tällaista odottanut, enkä muista sitä edellisestä Timon kirjasta. No, Timo on kansainvälinen hahmo ja tunnetuin suomalainen poliitikko ulkomailla, ehkä hän on saanut ulkomailta vaikutteita puhetapaansa.

Kirjan loppupuolella käsitellään ohuesti Timo Soinin ja Perussuomalaisten tulevaisuutta. Vuoden 2015 vaaleissa olisi tarkoitus hallitukseen mennä, Timo sanoo suoraan mitkä ministerinsalkut häntä kiinnostavat. Perussuomalaisten puheenjohtajan paikalta Timo ei aio jäädä eläkkeelle. Uusia tehtäviä kirjassa myös mietitään, kyseseen saattaisi tulla jokin kansainvälinen työ ulkomailla. Suomen ulkopuolella voisi paremmin elää normaalia elämää kun naama ei olisi jokaiselle tuttu ja maahanmuuttajat kadulla eivät pelkäisi, kuten Suomessa on käynyt.

Peruspomoa oli ilo lukea. Suosittelen kirjaa jokaiselle, joka haluaa tietää Perussuomalaisista tai Timo Soinista. Politiikkaa käsittelevä kirja on tässä tapauksessa mielenkiintoinen ja soljuvasti kirjoitettu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti