torstai 22. syyskuuta 2016

POLIISEJA KIVITETTY RUOTSISSA

Göteborgin maahanmuuttajavaltaisessa lähiössä nimeltä Bergsjön ruotsalaisia poliiseja ryhdyttiin kivittämään ja heittelemään paukkupommeilla  keskiviikkoiltana 21.9. noin kello 21 Suomen aikaa.

Poliisin arvion mukaan 15-20 nuorta raivostui poliisipartion ilmaantumisesta maahanmuuttajien asumaalueelle ja nuorten kivitys ja paukkupommit saivat partion kutsumaan lisävoimia. Paikalle saapui parisenkymmentä poliisia, jotka yrittivät saada hyökkäävät nuoret kiinni, kertoo Göteborgin poliisi.

Poliiseja vastaan suunnatut hyökkäykset eivät aiheuttaneet henkilövahinkoja, mutta ainakin yksi poliisauto vaurioitui. Tällä hetkellä poliisi tutkii tapahtumia vahingontekoina, uhkauksina ja virkamiehen väkivaltaisena vastustamisena.

Nuorisojoukko on käyttänyt sissitaktiikkaa poliiseja vastaan; tiheästi rakennetussa lähiössä he ilmestyvät yllättäen, iskevät kivin ja paukkupommein poliisin kimppuun ja katoavat hyvin tuntemaansa maastoon.

"Olemme kiitollisia, jos hyökkääjät tunnistavat henkilöt ottaisivat meihin yhteyttä", sanoo poliisin tiedottaja Hans Lippens. Hän lisää: "Osa asukkaista ei halua poliisia alueelle, mutta he ovat vähemmistö  joka pilaa kaikkien maineen."

Alueella on liikkunut huhuja räjähdyksistä, mutta poliisin mukaan kyseessä on vain kerrostaloista kuuluvasti kaikuvat paukkupommien äänet.

Yötä kohti Bergsjön alkoi rauhoittua, ja poliisi tarkkailee tilannetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti