sunnuntai 18. syyskuuta 2016

Nykysuomi.fi- verkkolehteen kirjoittamani uutinen.

RUOTSIN GANGSTEREITTEN VERIRAHAT

Joissain kolmannen maailman maissa on käytäntö, että rikokseen syyllistynyt voi hyvittää tekonsa rikoksen uhrille ja tämän omaisille. Suomenkin media on kertonut raiskatuista naisista, joitteen raiskaajat ovat välttäneet oikeudenkäynnin menemällä naimisiin raiskaamansa naisen kanssa. Muita rikoksia on voitu sovittaa maksamalla pahoinpitelyn uhrille tai jopa murhan uhrin omaisille käteissumman rahaa tai muuta omaisuutta korvaukseksi rikoksesta.

Tämä kyseinen käytäntö "verirahojen" maksusta on eräissä maissa satoja tai jopa tuhansia vuosia vanha tapa sovittaa tehdyt rikokset.

Nykyään 2010-luvun Ruotsissakin on otettu verirahakäytäntö käyttöön, kertoo Malmön poliisi.

Poliisin aluepäällikkö Stefan Sintéus sanoo Ruotsin medialle, että Malmön rikollisjengien mielestä ei ole mitään väärää maksaa henkirikoksen uhrin omaisille korvaus, jotta nämä eivät auta poliisia saamaan surmaajaa oikeuteen eivätkä itse kosta tappajalle.

Poliisin tiedossa on kaksi varmaa tapausta, jossa verirahoja on maksettu. Toisessa tapauksessa virallisesti selvittämättömän murhan uhrin omaiset saivat korvaukseksi kolme miljoonaa kruunua eli noin 300.000 euroa.

Stefan Sintéus pelkää Ruotsin olevan tiellä kohti gangsteriyhteiskuntaa, jossa rikokset sovitetaan kostolla tai rahalla ilman viranomaisten tietoa.

Malmön noin 300.000 asukkaasta kolmannes on ulkomaalaisia tai ulkomaalaistaustaisia ja kaupunki on tunnettu rikollisjengien välisistä ammuskeluista ja paikallisen poliisin vaikeuksista ratkaista väkivaltaongelma.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti