lauantai 17. syyskuuta 2016

PERUSSUOMALAISTEN PUOLUEKOKOUS 2017

Espoon Perussuomalaisten Facebook- sivulla kertoo Timo Soinin sanoneen puoluevaltuuston kokouksessa 12.3.2016, että Perussuomalaisten puoluekokous vuonna 2017 pidetään Espoossa. Mikäli näin on, se merkinnee Timo Soinin asettumista ehdolle puolueen puheenjohtajaksi kaudelle 2017-2019. Tämä ei ole yllättävä tieto, mutta on arvailtu Timo Soinin jättävän puheenjohtajan hommat 20 vuoden jälkeen ja jatkavan ministerinä tai lähtevän suurlähettilääksi vaikkapa johonkin katoliseen maahan.

Kirjassaan Maisterisjätkä Timo Soini antaa vihjeitä jatkostaan puheenjohtajana vuoden 2017 jälkeen. Maisterisjätkän sivuilla 60-61 kerrotaan Heikki Riihijärven valinnasta Suomen Maaseudun Puolueen puheenjohtajaksi vuonna 1990. Valinta ei ollut selvä, joten puoluekokouspaikaksi valittiin Riihijärven kotiseutu Iisalmi. Timo Soinin sanoin: "Tiesin, ettei Heikki Riihijärveä voida hänen kotikaupungissaan syrjäyttää ja äänestää ulos puheenjohtajan tehtävästä."

Seuraavalla sivulla 61 kerrotaan Hannu Suhosen pyrkimyksestä päästä puoluesihteeriksi vuonna 1991 näin: "Vahingosta viisastuneena Tina Mäkelä ja Hannu Suhonen taustajoukkoineen ymmärsivät puoluekokouspaikan merkityksen. Tällä kertaa puoluekokous päätettiin viedä Turkuun, joka oli Hannu Suhosen kotikenttä." Tosin Hannu Suhonen ei tullut valituksi vaan hävisi puoluesihteeri vaalit Reijo Rinteelle seitsemällä äänella.

Ajatus on selvä; kotikylän väki äänestää kotikylän ehdokasta ja kun kokous on kotiseudulla, kokoukseen tulee juurikin kotiseudun väkeä, kun matka ei ole pitkä. Itsekin olen kokouksia ja mielenosoituksia jättänyt väliin pitkn matkan takia.

Perussuomalaisten kannatus on laskenut harmillisen alas vuoden 2015 eduskuntavaaleista, yli puolet on sulanut pois. Tästä syystä on järkevää Timo Soinin uudelleen valinnan kannalta pitää puheenjohtajasta äänestävä puoluekokous Timo Soinin kotikentällä, jossa hän tuntee kaikki ja kaikki hänet henkilökohtaisesti. Espoolaisten ja Helsingin seudun äänet mennevät suurimmalta osin istuvalle puheenjohtaja Soinille ja jatkokausi on erittäin todennäköinen.

Kuten sanottua; ei ole kovinkaan villi arvaus veikata Timo Soinin jatkavan puheenjohtajana ja ministerinä mutta vaikka gallupit eivät äänestä, niitä tulee lukea. Äänestyksen tulos voi olla pienestä kiinni, esimerkiksi kokouspaikasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti