torstai 1. lokakuuta 2015

ILMAISESTA RUUASTA EI VALITETA

Oulun Hiukkavaaraan entiselle kasarmialueelle sijoitetuista noin 450 turvapaikanhakijasta noin 70 osallistui eilen 30.9.2015 mielenosoitusmarssiin Oulun poliisiasemalle.

Turvapaikanhakijat osoittivat mieltään saamaansa ruokaa ja asuinolojensa epsiisteyttä vastaan. Ilmaiseksi saadut keitot, puurot ja perunat eivät pakolaisiksi lähteneille kelvanneet ja riisikin on väärää lajiketta. Ruoka on samaa ja tulee samasta keittiöstä kuin oululaisille päiväkotilapsille. Eräs pakolainen haastattelussa sanoi ettei sama ruoka, joka kelpaa päiväkotilapsille, kelpaa hänen mielestään edes koirille.

Ymmärrän kyllä, että kaikki eivät pidä kaikesta ruuasta ja maut vaihtelevat, mutta on turvapaikanhakijat ovat taas menneet vaatimuksissaan liian pitkälle.

Ilmaisesta ruuasta ei valiteta. Jos siitä ei pidä, sitten sitä ei syödä mutta siitä ei valiteta inahdustakaan. Turvapaikanhakijoiksi ilmoittautuneet saavat veronmaksajalta rahaa joilla voi ostaa paremmaksi katsomaansa ruokaa. Oulussa on hyvät ruokakaupat ja maahanmuuttajien eksoottisia ruokatarpeita löytyy Tuirastakin kaksi.

Mitä taas tulee majoituksen epäsiisteyteen, se johtuu aina tilojen asukkaista ja käyttäjistä. Jos on likaista, silloin tartutaan moppiin sekä harjaan ja ryhdytään siivoamaan. Liasta ei valiteta ja vaadita muita siivoamaan, mikäli asunto on ilmainen.

Kaiken huipuksi turvapaikanhakijoitten mielenilmaus toimi. Suomalainen yhteiskunta taipui vieraitten edessä; ruokalistaa muutetaan vieraskoreuden vuoksi, riisilaji muuttuu toiseksi ja niitä tulee enemmän ja annoskootkin kasvavat. Suomalaisilla ei ole selkärankaa; vieraitten eteen tehdään kaikki ilmaiseksi ja omalta, veroja maksavalta väeltä leikataan jotta tunkeilijoilla olisi hyvä olla.

Lisäksi tässä on sekin kantti, että lisätty riisintarjonta on pahaksi ympäristölle. Riisi ei kasva Suomessa eli jokainen riisinjyvä tuontitavaraa ulkomailta. Suomlaisten veronmaksajien rahat menevät ulkomaille ja riisin maahantuonti aiheuttaa ympäristöpäästöjä ja kasvattaa suomalaisten hiilijalanjälkeä.

Eikä siinäkään kaikki: ulkomaalaisten Suomeen tuloa on perusteltu sillä, että Suomen ruokatarjonta kansainvälistyy uusista vaikutteista. Eikö Suomeen muuttavien pitäisi myöskin kansainvälistyä ja totutella syömään suomalaistakin ruokaa?

1 kommentti:

  1. Periaate pitäisi olla selvä. Suomessa ei tarjota ilmaiseksi riisiä, koska se ei kasva täällä. Suomessa tarjotaan ilmaiseksi esim. maankuulua Tyrnävän pottua, joka on tuotettu ja kasvatettu ja kauppaan viety täällä Suomessa.
    Joku voisi kertoa suomalaiset tavat turvapaikanhakijoille, elikkäs maassa maan tavalla. Jos ei kelpaa, emme vaadi heitä tänne jäämäänkään. Toinen naapurimaamme Venäjä voisi olla heille uusi uljas vaihtoehto Ruotsin sijasta. :)

    VastaaPoista