keskiviikko 2. syyskuuta 2015

MAAHANMUUTTAJAT TÖIHIN

Suomeen tulee vuoden sisällä arviolta 15.000, ehkä jopa 40.000 maahanmuuttajaa, siirtolaista, turvapaikanhakijaa tai mitä nimeä heistä käytetäänkin. Luvut ovat siis arvioita, mutta lienee varmaa että vaikkapa seuraavan 10 vuoden aikana Suomi saa satoja tuhansia uusia asukkaita ulkomailta, joista useimmat myös jäävät Suomeen pysyvästi eri syistä ja perustein.

Uusien suomalaisten kotouttaminen on suomalaisten ja Suomen valtion kannalta erittäin tärkeää. Mikäli uudet asukkaat suuressa määrin jäävät veronmaksajien elätettäväksi, niin sitä ei pitkään Suomen talous kestä. Suomalaisten elintasoa joudutaan laskemaan, yhteiskunnan palveluja leikkaamaan ja verotusta kiristämään.

Suomessa on jo vuosien ajan puhuttu vastikkeellisesta sosiaaliturvasta eli sosiaaliturvan varassa elävien halutaan tekevän elantonsa vastikkeeksi jonkinlaista työtä tai kolmannen sektorin toimintaa. Vastikkeellinen sosiaaliturva sopisi hyvin ulkomailta tuleville Suomen asukkaille; he eivät ole maksaneet Suomeen veroja joten on oikein että he edes jotenkin auttaisivat Suomea oman toimeentulonsa eteen. Työ on myös paras kotouttaja joka opettaisi maahantulijoille suomen kieltä ja toisi heidät suomalaisten pariin. Kukaan ei pidä ihmisistä, jotka vain ottavat mutta eivät anna mitään tilalle eli jos maahanmuuttajat tekevät jotain työtä elantonsa saadakseen, myös vastakkainasettelu ja rasismi veroa maksavien Suomen asukkaitten ja uusien tulijoitten välillä vähenee.

Tieto siitä, että Suomessa joutuu tekemään työtä elääkseen houkuttelisi Suomeen niitä, jotka todella haluavat tehdä Suomeen itselleen kodin ja olla hyödyksi uudelle kotimaalleen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti