torstai 19. maaliskuuta 2015

NÄIN VÄHENEE NAISIIN KOHDISTUVA VÄKIVALTA

Miehet pahoinpitelevät naisia Suomessa tilastojen mukaan enemmän kuin muualla Euroopan Unionissa ja siihen tulee puuttua. Mielestäni naisten kokema väkivalta ei ole ongelma, vaan oire.

Ongelma on miesten välinen väkivalta. Miehillä on väkivallan kulttuuri, jossa tappelu miesten kesken ei ole mikään iso juttu. Suurinta osaa miesten keskinäisistä kahinoista pidetään normaalina eikä siitä viranomaisille edes kerrota. Ja kun mies on tottunut lyömään miehiä nyrkillä, askel lyödä vaimoaan tai tyttöystäväänsä on turhan helppo ottaa. Kun on tottunut käyttämään käsiään keskustelun jatkeena, niin kohteella ei ole väliä, varsinkaan jos kohde ei kykene puolustamaan itseään.

Mikäli jotenkin, esimerkiksi voimavaroja kohdistamalla, onnistutaan vähentämään miesten keskinäistä väkivaltaa niin miesten naisiin kohdistama väkivalta vähenisi samassa suhteessa melkeinpä automaattisesti. Kaikki miehet eivät tappele, mutta ne jotka tappelevat todennäköisemmin lyövät myös naisia tappelemattomiin verrattuna. Vertaan asiaa rattijuoppouteen; viinaa juova helpommin lähtee humalassa rattiin kuin täysraitis, se on yksinkertainen tilastojen tukema totuus.

Yhteiskunnan kannattaisi panostaa enemmän vähentääkseen miesten välistä väkivaltaa vähentääkseen myös naisten kokemaa väkivaltaa. Hoidetaan tautia, ei oiretta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti