maanantai 20. huhtikuuta 2015

ROTUAARILLA

Viimeiset parisen viikkoa ovat olleet kiireiset. Kahtena päivänä olin vaalitoimitsijana ja muina päivinä olin mukana järjestelemässä vaalikylttejä katujen varsille ja vapaaehtoisena Rotuaarin vaalikylässä Oulun keskustassa. Rotuaarilla olin ehdokkaitten tukena kantamassa tavaraa, keittämässä kahvia ja julistamassa perussuomalaista sanaa parhaani mukaan. Monet ihmiset halusivat puhua puolueen toimijan kanssa mutta ehdokkaat paikalla olivat jo kiinni jonkun muun kysymyksessä, joten vapaaehtoisetkin saivat suunvuoron.

Vaalilautakunta eilisenä vaalipäivänä oli mukavaa vaihtelua, muttei varsinaisesti kevyempi; myyntitöistä tuttua hymyilyä ja kohteliaisuutta koko päivän. 12 tunnin päivän jälkeen, muutamalla tauolla, vasta aloitettiin varsinainen työ: äänten laskeminen. Se sujui sutjakasti; vaivaiset kaksi tuntia ja homma oli selvä. EUkkovaaleissa 2014 laskimme pitkään ja muutaman kerran uudestaan puolille öin ennen kuin laskut täsmäsivät kirjanpidon kanssa. Kätevästi minulle jäi puoli tuntia aikaa ehtiä sunnuntain viimeiselle linkkarille kotiin. Harmikseni jouduin jättämään vaalivalvojaiset väliin, mutta olisin ehtinyt korkeintaan muutaman kupin kahvia juomaan ennen kuin bileet hyytyisivät.

Bussissa ihmettelin älykännyköitä; siinä minä istuin penkillä myöhään illalla ja tutkailin vaalituloksia Lumiallani. Ei tarvinnut kotiin asti jännätä miten hyvin Perussuomalaiset pärjäävät.

Vaalitulos oli Perussuomalaisten osalta loistava. Eräät povasivat Jytkyn sulamista ja ennakkoäänissä meille olisi tullut 35 kansanedustajaa, eli miinusta 4 paikkaa ja olisimmen olleet neljänneksi suurin puolue. Siinä olisi opposition korpitaival taas saattanut kutsua.

Loppujen lopuksi tuli kakkossija ja 38 kansanedustajaa, joka toivon mukaan ei tarkistuslaskennassa muutu. Vuoden 2011 vaaleissa edustajia tuli 39 ja yhden vaivaisen paikan menetys mahtuu vielä toleranssien sisään. Ja jos tarkkoja ollaan, Perussuomalaisten kansanedustajien määrä todellisuudessa kasvoi, ei laskenut. James Hirvisaari erotettiin Seppo Lehto-kohun jälkeen ja siirtyi Muutos2011- puolueeseen ja Laila Koskela loikkasi viime vuonna Keskustaan, eli jäljellä oli 37 kansanedustajaa joka luku nyt kasvoi 38 kansanedustajaan. Ei paha.

Olisin mielelläni nähnyt Timo Soinin pääministerinä mutta nyt on vaalit käyty ja pulinat pois. Näillä mennään lujaa.

Aloin vaalihässäkän lopulla tuntea jo oikeaa väsymystä, mutta kun tiesin mihin asti tarvitsee jaksaa niin perussuomalaisten yhteinen maali kantoi loppuun saakka. Nyt on työtä tehneen miehen hyvä olo ja koska en ollut itse ehdokkaana, voin olla iloinen kaikkien ehdokkaittemme menestyksestä. Olinhan siellä minäkin Jytkyn jatkoa tekemässä ja niin ees päin pois.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti