torstai 20. helmikuuta 2014

KORKEAT KOROT

Varautujapiireissä olen kuullut sanonnan, joka pätee muillakin aloilla: "Paras varuste on se, jota osaa käyttää". Sillä tarkoitetaan että hieno ja käytännöllinen varuste on hyödytön, jos sitä ei osaa käyttää ja huonompikin kapine on parempi, jos sen käyttäminen on hallussa. Helsingissä viime viikolla näin tapauksen, joka muistutti minua sanonnasta.

Olin illallisella ravintola Loisteessa ja siellä oli useita hyvin pukeutuneita seurueita eri pöydissä. Hetken ihmeteltyäni pukukoodia, itselläni oli salihousut, sandaalit ja T-paita, hoksasin että nehän ovat penkkari-illallisella olevia lukiolaisia. Katselin ruokaa odotellessani kansakunnan toivoja.

Eräs tyttö teki hyvän vaikutuksen. Hyvännäköinen nainen, hieno iltapuku, tukka kauniisti laitettu ja juuri oikea määrä meikkiä korostamassa kauneutta, jalassa pukuun sopivat korkokengät. Kaikki oli hyvin ja edustavaa niin kauan kuin neiti istui pöydässä viiniä siemaillen ja illallistaan syöden.

Sitten hän lähti paikaltaan kävellen ja vaikutelma särkyi hetkessä. Tyttö ei osannut kävellä korkeilla koroilla. Näytti siltä kuin hän olisi talsinut molemmat jalat kipsissä tai muutaman numeron liian suurissa kumisaappaissa. Nuori ylioppilastyttö oli osannut valita juuri oikeat vaatetuksen ja meikata sekä laittaa kauniin kampauksen, mutta ei ollut opetellut kävelemään korkokengillä ennen kuin lähti ihmisten ilmoille juhlimaan. Minäkin näin että tyttö oli luultavasti ensi kertaa kaupungilla korkeissa koroissa. Kaunis nainen joka kompuroi lattialla melkein pilasi ruokahaluni. Tuollaista en ollut odottanut tyttöä katsoessani.

Kun hankkii jotain käyttötavaraa, GPSn, keittimen tai vaikka korkokengät, niistä on parasta opetella käyttämään ennen tositoimiin ryhtymistä. Se oli tältä isänmaan toivolta jäänyt hoksaamatta.

Toivottavasti tytön ilta ei kokonaan mennyt pilalle kehnon suunnittelun takia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti