sunnuntai 20. lokakuuta 2013

VIHREÄT VS. PERUSSUOMALAISET

Tarja Cronberg sanoi jo vuonna 2009 vihreitten olevan perussuomalaisten vastavoima. Eroja perussuomalaisten ja vihreitten välillä on paljon, mutta vastavoimaksi julistautuminen johtui uskoakseni siitä että vihreät tarvitsevat vihollisen jota vastustaa. Kaikki puolueethan nykyään kannattavat ympäristön ja luonnon suojelua enemmän tai vähemmän ja eduskuntapuolueista vain perussuomalaiset ovat Euroopan Unionia ja hallitsematonta maahanmuuttoa vastaan. (Ok, mahdollisesti myös Jammu Hirvisaari ja Muutos2011). Ilman perussuomalaisia vihreitten olisi vaikeampi profiloitua omaksi puoleekseen. Jos kannattaa monikulttuuria, voi äänestää mitä vanhaa puoluetta hyvänsä. Myös vihreissä yhteinen vihollinen yhdistää ja sitouttaa kannattajat. Aikoinaan 1980-luvulla Vihreä liitto oli protestipuolue ja toimi portinsärkijänä ympäristön suojelun puolesta mutta nyt ovat toiset ajat ja on vaikeaa olla kapinallinen kun yhteiskunta on asioista samaa mieltä.

Olen mieltänyt Vihreän liiton olevan nuorten ja akateemisten puolue. Se tarkoittanee että perusvihreän tulot ovat opintotukea, apurahaa ja vastaavia verovaroista tulevia euroja. Elleivät vihreät onnistu jatkuvasti uudistamaan kannattajiaan, voi käydä niin että kun opiskelijat siirtyvät työelämään ja alkavat maksaa enemmän veroja, heille tulee mieleen että jos tukia maksettaisiin ihmisille vähemmän, he itse saisivat isomman osan omista rahoistaan. Niinpä he alkavat äänestää muita puolueita, sellaisia jotka ajavat heidän asiaansa. Vaikka kuinka olisi epäitsekäs, oma ja läheisten suu on kuitenkin aina lähinnä.

PS: vihreitä puolueita on Suomessa useampi, tiedän ainakin kaksi. On eduskunnasta tuttu Vihreä liitto, joka on puolue ja sitten on Vihreä puolue, joka on liitto eli siis yhdistys. Jälkimmäinen on pieni, täällä Oulussa heitä ainakin on ja tapaamani Vihreän puolueen henkilön mukaan aikovat osallistua vaaleihin viimeistään kuntavaaleihin 2016.

PS2: olen itse perussuomalainen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti