keskiviikko 5. elokuuta 2015

IMMOSGATE

Parin viime viikon mittaan Suomea kohuttanut Olli Immosen englanninkielinen Facebook- kirjoitus, jonka Perussuomalaisten vastustajat ovat tulkinneet rasistiseksi. Olli Immonen kirjoitti tekstissään englanniksi kamppailevansa monikulturalismia vastaan ja uskoi asiansa ennemmin tai myöhemmin voittavan.

Immosgatesta alkoi kritiikittä maahanmuuttoon suhtautuvien ja maahanmuuttoon kriittisesti suhtautuvien välinen nokittelu. Lähinnä netissä ja mediassa asiasta on kirjoiteltu mutta yvöskylässä kansallissosialistisen Suomen Vastarintaliikkeen mielenosoituksessa kolmea ihmistä pahoinpideltiin. Median antaman kuvan perusteella Vastarintaliikkeen jäsenet huomasivat mielenosoituksen katsojien joukossa poliittisia vastustajiaan, mahdollisesti Vasemmiston aktiiveja ja heidän tuttujaan, ja kävivät eräitten kimppuun.

Jyväskylässä vakavilta vammoilta vältyttiin, käsittääkseni yksi paikkautti ruhjeitaan terveyskeskuksessa ja kaksi selvisi vähemmällä. Näin siis tällä kertaa.

Pahempaa ollee kuitenkin luvassa; Ruotsissa ja Saksassa äärivasemmiston ja äärioikeiston välillä on toistuvasti väkivaltaa. Kun toinen puoli osoittaa mieltään, toinen puoli saapuu häiriköimään marssia. Kumpikin puoli haluaa jostain syystä saada mellakan ja väkivaltaisen kahakan aikaiseksi vastustajan kanssa eikä kaihda provosointia ja raakaa väkivaltaa. Saksasta en tiedä, mutta rajan takana Ruotsissa on tullut kuolonuhreja. Vuonna 1999 vasemmistolainen ammattiyhdistysaktiivi murhattiin hankittuaan potkut kansallismieliselle työläiselle ja seuraavana vuonna 2000 joukko maahanmuuttajia, mukana ilmeisesti suomalaisia, hakkasi ja puukotti parikymppisen kansallismielisen hengiltä Salemin kaupungissa. Tällä uhrilla on kertoman mukaan myös suomalaista taustaa.

"Se mikä tapahtuu Ruotsissa tänään, tapahtuu Suomessa tulevaisuudessa", sanotaan. Väkivaltaiset mellakat äärivasemmiston ja äärioikeiston välillä ovat arkipäivää Ruotsissa ja Suomi on menossa samaan suuntaan. Tilanne ei parane vaan pahenee. Jos molemmista ääriliikkeistä jotenkin päästäisiin eroon, niin sitten syy mellakointiin haettaisiin jostain muusta. Muistan vielä ne ajat jolloin Suomen Itsenäisyyspäivä oli rauhallinen, korkeintaan kännikalat tappelivat keskenään kuten joka juhlapäivä, mutta mellakoita tai edes mielenosoituksia minkään asian puolesta ei ollut. Mutta nyt on jo normi, että "Kiakkovieraat" tai muu ryhmä osoittaa mieltään Itsenäisyyspäivänä 6. joulukuuta ja joukossa on niitä jotka ovat mukana päästäkseen tappelemaan ja särkemään.

Ennen riitti se, että suomalainen juhla muuttui aina ryyppyjuhlaksi, oli juhlan syy mikä tahansa, ja nyt suomalainenkin mielenosoitus uhkaa, nyt usein ja myöhemmässä vaiheessa aina, muuttua mellakaksi. Ja niin kauan kuin ihmiset saavat jotain irti mellakoinnista, sitä ei voi estää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti