sunnuntai 22. helmikuuta 2015

OMAISHOITAJILLE ANSIOSIDONNAINEN KORVAUS

Erilaisia hoitopaikkoja laitoksissa vähennetään ja hoitoa ulkoistetaan hoidettavan omaisille. Hoidon laadun kannalta tämä ollee hyvä asia.

Omaishoitajien palkkiot työstään eivät kuitenkaan ole mitenkään suuret. Omaishoitajien yhdistyksen sivujen mukaan alin kuukausipalkkio on alta 400 euroa ja vaativassa hoitotyössä korkeampi.
Ehdotan, että omaishoitajille maksettaisiin ansiosidonnaista omaishoidon tukea, eli aiemmassa ammatissaan esimerkiksi 2.000 euroa kuukaudessa ansainnut saisi näihin tuloihin pohjautuvaa, työttömyyskorvauksen tai eläkkeen tapaista omaishoidon palkkiota. Vähemmän ansainneilla korvaus olisi siis pienempi ja enemmän ansainneilla suurempi.
Mahdollisuus tulotason säilyttämiseen saisi useamman ryhtymään hoitamaan apua tarvitsevaa läheistään ja vapauttaisi työpaikkoja työttömille. Työttömänä olevat myös saisivat itselleen ja yhteiskunnalle hyödyllistä tekemistä.
Parhaissakin ajatuksissa on usein ongelmana rahoitus, mutta uskon että mikäli on mahdollista maksaa ansioon perustuvia työttömyyskorvauksia ja eläkkeitä, myös aiempaan ansioon pohjautuvia omaishoidon korvauksia voidaan maksaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti