torstai 28. marraskuuta 2013

POLIITTISET VIRAT

Ylläolevilla tarkoitetaan virkoja ja töitä, jotka annetaan sopiville henkilöille joilla on oikea jäsenkirja. Lähinnä mieleen tulee valtion ja kunnan korkeimmat virat, mutta muistelen että suorittavan portaan työpaikkoihinkin on palkattu ihmisiä puoluejäsenyyden perusteella.
Viime aikoina on haluttu luopua poliittisista virkanimityksistä, mutta se ei välttämättä olisi hyvä muutos. Poliittisia virkoja on alunperin käsittääkseni alettu jakaa, koska poliitikot ovat halunneet heidän päätöksiään toteuttamaan samaa mieltä olevia virkamiehiä. Jos ministeri ja korkeimmat ministeriön virkamiehet ovat eri puolueesta, virkamiehellä on ainakin teoriassa mahdollisuus jarruttaa ja haitata omasta mielestään värien päätösten toteutusta. Asiat ovat helpommin junailtavissa kun päätöksen tehnyt ja päätöksen toteuttaja ovat päätöksestä samaa mieltä ja puhaltavat yhteen hiileen. Se, onko päätös äänestäjän parhaaksi on sitten kokonaan toinen juttu.

Suomessa poliittiset virat ovat menneet kauas alkuperäisestä tarkoituksestaan. Asiassa on korjattavaa, mutta poliittisin  perustein tehdyt nimitykset virkaan ovat oikein toteutettuna kannatettava asia. Ihan esimerkin vuoksi; mikäli perussuomalaisesta Timo Soinista tulee vuonna 2015 pääministeri ja korkeimmat päätöksiä toteuttavat virkamiehet ovat Kokoomuksesta, SDPstä taikka Keskustasta, he voivat oman puolueensa etua ajaakseen estää ja sabotoida Perussuomalaisten tekemiä päätöksiä ja kansa syyttäisi tunaroinnista pääministeripuoluetta ja äänestäisi seuraavissa vaaleissa Kokoomusta, SDPtä tai Keskustaa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti