lauantai 28. huhtikuuta 2018

RIVIMAISTERIN VÄLIKYSYMYS

Sinisen tulevaisuuden rivijäsen, aiemmin Perussuomalaisten puheenjohtajana toiminut Timo Soini pitää Perussuomalaisia saamattomana, koska puolue ei ole tehnyt yhtään omaa välikysymystä Suomen hallitukselle "edes maahanmuutosta".

Timo Soini Plokissaan sumuttaa ihmisiä todennäköisesti tarkoituksella, tai sitten lähes 40 vuotta politiikassa, 15 vuotta eduskunnassa ja kolme vuotta hallituksessa ei ole opettanut Timolle miten välikysymyksen teon ehtoja. Itse uskon hänen hämäävän ja harkiten huijaavan ihmisiä jotka eivät tiedä, tai osaa kuuklata että välikysymyksen tekoon tarvitaan vähintään 20 kansanedustajaa. Perussuomalaisilla on 17 kansanedustajaa.

Maahanmuutosta tehtävään Perussuomalaisten välikysymykseen eivät muut oppositiopuolueet lähtisi mukaan, ja on epätodennäköistä että mihinkään muuhunkaan Perussuomalaisten ehdotukseen löytyisi halukkaita. Perussuomalaiset on erilainen puolue, ja sitä kohdellaan eri tavalla kuin muita. Esimerkkinä mainitsen jytkyn jälkeisen vaatimuksen Perussuomalaisten "kouluttamisesta" ruotuun ja seuraamaan normipuolueitten jälkiä.

Puheet saamattomuudesta pätevät paremmin Timo Soiniin; hänen hallituslinjansa romahdutti Perussuomalaisten kannatuksen gallupeissa ja vaaleissa. Soinilla oli mahdollisuus jäädä Perussuomalaisten historiaan arvostettuna vanhana mestarina; hänen olisi vain pitänyt hyväksyä Jussi Halla-ahon demokraattinen valinta ja astua syrjään, mutta pysyäkseen ministerinä vielä kaksi vuotta hän loikkasi pois perustamastaan puolueesta. Mutta se mustan Audin hurma ja kahden vuoden hillotolppa vei voiton.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti