keskiviikko 11. toukokuuta 2016

KONEINSINÖÖRI JA KOSMONAUTTI

Suomeen tuli syksyllä 2015 noin 32.000 lähinnä muslimimaista kotoisin olevaa turvapaikanhakijaa. Maahantulleitten joukossa sanotaan olevan paljon korkeastikoulutettuja; erilaisia insinöörejä, henkilöstöjohtajia, lääkäreitä ja mistäpä sen tietää, ehkä joukosta löytyy myös Ahad Momand tai hänen virkaveljensä. Ahad Momand on toistaiseksi ainoa avaruudessa käynyt afganistanilainen, avaruuslentonsa Ahad teki vuonna 1988.

Suomi puolestaan oli taloudellisessa suonsilmässä jo ennen uusien elätettävien saapumista; työttömiä on laskutavasta riippuen parista sadasta tuhannesta lähemmäs puoleen miljoonaan ja velkaa Suomen valtiolla on jo yli 102 miljardia. Velkasumma puolestaan kasvaa joka hetki; elämme velaksi, ja otamme nimenomaan syömävelkaa myöskin maahantulijoitten elättämiseen emmekä saa velkaa tuottamaan Suomelle rahaa sijoituksina tai mantran lailla hoettuna "elvytyksenä".

Mediassa on sanottu suoraan että maahantulleet korkeakoulutetut, joilla usein on tarkistuskelvottomat todistukset tai ei todistuksia lainkaan ja vähemmän koulututetut, eräät jopa luku- ja kirjoitustaidottomia millään kielellä, nostaisivat Suomen talouden nousuun yritteliäisyydellään ja taidoillaan. Ihan kuin suomalaiset olisivat muuttuneet toistaitoisiksi surkimuksiksi, joitten suuruuden päivät ovat kaukana takana.

Medialla on oma agendansa, joka määrää sen tekemään vaikka tikusta asiaa, kunhan vain maahantulleita ei-suomalaisia päästään kehumaan ja nostamaan pylvään nokkaan. Tästä syystä se kritiikittä kertoo vain myönteisiä asioita ulkomaalaisista, poislukien venäläiset.

Eräs tärkeä huomio jää Suomen medioilta kertomatta ja ulkomaalaisilta tulijoilta kysymättä.

Huomio ja kysymys kuuluu näin:

Jos maahantulleet ulkomaalaiset ovat sellaisia supermiehiä- ja naisia että he nostavat Suomen talouden jaloilleen luomalla uuden Nokian, miksi heidän kotimaansa ovat tunkioita joista täytyy lähteä pois?

Miettikääpä sitä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti