lauantai 30. toukokuuta 2015

JÄLKIMIETE TAAKANJAOSTA

Kirjoitin Kalevan ja kolmen muun lehden mielipidepalstalle tekstin, jossa olin Unionin taakanjakoa vastaan. Yksi lehti julkaisi ja lisäksi se on täällä blogissani.

Joka tapauksessa, olen jossain määrin lieventänyt kantaani. Perusteluni on se, että Suomi on Euroopan Unionin rajamaa; Unioni loppuu Suomen ja Venäjän rajalle. Eli jos elintasopakolaiset päättävät että on liian kallista, liian vaarallista, liian märkää tai ei vaivan arvoista tulla Eurooppaan Välimeren yli, he hakevat vaihtoehtoisia reittejä. Yksi voi olla tulla Venäjältä Suomeen. Sehän olisi humamun kannalta nappiratkaisu; pääsisi heti pohjoismaisen sosiaaliturvan piiriin ja koska Suomi olisi ensimmäinen EU-maa johon maanmuuttaja tulisi, Dublin- sääntökin olisi laittoman maahantulijan puolella.

Tuleehan itärajan yli mamuja nytkin, mutta ei vielä samanlaisia massoja kuin Välimerellä. Mikäli itärajan ylittäjien määrä kasvaa ja tilanne pahenee, se olisi Suomi joka ruikuttaa muita Unionin maita ottamaan turvapaikanhakijoita vastaan ja jakamaan taakkaa ettei Suomi joutuisi kaikkia notkujia elättämään.

Taakanjaosta täysin kieltäytyminen saattaa joskus tulevaisuudessa kääntyä puraisemaan suomalaisia pyllystä, kuten amerikkalainen sanonta kuuluu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti