keskiviikko 16. heinäkuuta 2014

LUOTTAVAINEN

Kun olin pieni, muistan että suomalaisia kuvattiin epäluuloisiksi ihmisiksi, jotka eivät luota muihin kanssakulkijoihin. Eräitten mielestä olisi pitänyt ottaa mallia sosiaalisiksi sanotuista ulkomaalaisista, jotka koskettelevat toisiaan ja kyselevät tuntemattomien kuulumisia. Itse olen sitä mieltä, että on parempi olla epäluuloinen vieraita kohtaan tai varautua kusetetuksi joutumiseen.

Nykyään tilanne on jotenkin kaksijakoinen, jopa ristiriitainen. Edelleen sanotaan, että suomalaisten pitäisi olla avoimempia muita kohtaan, varsinkin ulkomaalaisia.Samaan aikaan pitäisi kuitenkin pitää kiinni yksityisyydestään, ei saisi paljastaa itsestään liikaa muille. Poliisikin varoittaa laittamasta liian yksityisiä tietoja vaikkapa Facebookiin. Esimerkiksi tulevasta matkasta ei kannata hehkuttaa etukäteen sosiaalisessa mediassa, siitä varkaat saavat tietää milloin matkaajan asunto on tyhjä ryövättäväksi.

Kaikkea ei tarvitse kertoa kaikille ,mutta itsestäni tuntuu oudolta että samaan aikaan pitäisi olla luottamukselliset suhteet vieraisiin, hehän ovat mahdollisia uusia ystäviä, ja silti katsoa ensin kuinka paljon muut kertovat itsestään ennen kuin alkaa avautua uusille tuttavuuksille. Olisi helpompaa olla kertomatta mitään tai vaihtoehtoisesti olla eurooppalaisen avoin yksityisasioistaan.

Kultaisen keskitien löytäminen ja pitäminen avoimuuden ja yksityisyyden suhteen on joillekin vaikeaa. Tosiasia on, että olemalla liian tarkka yksityisyydestään on vaikea tutustua ihmisiin, mutta jos on liian avoin, uusi tuttava alkaa miettiä, miten saatua tietoa voisi käyttää omaksi hyväkseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti