sunnuntai 5. tammikuuta 2020

ASEKAUPALLA SUOMI NOUSUUN

Kansainvälinen asekauppa on eräs maailman suurimmista bisneksistä. Suomi taas on lähes koko historiansa ollut köyhä maa ja nytkin olemme vuosikymmenen olleet taloudellisessa kurimuksessa. Asekauppa olisi erinomainen keino paikata Suomen taloutta ja tuoda Suomelle vaikutusvaltaa kansainvälisessä politiikassa.

Suoen aseteollisuus on pientä, mutta hyvälaatuista ja suomalaisille aseille olisi kysyntää maailman kriisialueilla. Suomalaisia Valmet-rynnäkkökiväärejä on jo käytössä muun muassa Libyassa ja Pohjois-Irlannissa, mutta asekaupan hyödyt ovat menneet ulkomaisille välittäjille.

Luopumalla asekauppaa koskevista rajoituksista ja kehittämällä Suomen aseteollisuutta voisimme ansaita miljardeja aseistamalla sotaa käyviä maita ja järjestöjä. Asekauppa toisi myös Suomelle ulkopoliittista arvovaltaa, sillä Suomi voisi esimerkiksi myydä sodan X osapuoli A:lle aseita halvemmalla kuin sodan osapuoli B:lle jolloin A;n voitto olisi todennäköinen ja Suomi näin vaikuttaisi sodan lopputulokseen.

Suurvallat tekevät menestyksekästä politiikkaa asekaupalla ja tosiasia on, että asekauppiasta kaikki kuuntelevat aina ja rauhantekijää kuunnellaan vain, jos se ei haittaa bisneksiä. Esimerkkinä voin käyttää naapuriamme Ruotsia; joka on iso tekijä kansainvälisessä asekaupassa. Ruotsilla on myös paljon suurempi vaikutusvalta maailman politiikassa kuin Suomella. Sattumaako? Enpä usko. 

Niin ristiriitaiselta kuin se kuulostaakin, aseilla saadaan rauha aikaan tehokkaammin kuin neuvotteluilla.

Ajatukseni on epäilemättä nihilistinen ja kyyninen, mutta omasta mielestäni Suomen tulee pitää huolta omasta kansastaan ja siihen tarvitaan rahaa sekä vaikutusvaltaa. Asekauppa toisi Suomelle kumpaakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti