sunnuntai 3. kesäkuuta 2018

ELÄINTARHA OULUUN

Oulu on mittava matkailukaupunki ja sitä kehittämällä Oulun talous saisi tarpeellisen piristysruiskeen. Ehdotan. että Ouluun perustetaan eläintarha, jossa olisi uhanalaisia eläimiä ympäri maailmaa. 

Luonnossa elävät virtahevot ja norsut kuolevat sukupuuttoon 12 vuodessa, vuoteen 2030 mennessä, ja sen jälkeen niitä näkee vain tarhattuina. Myös leijonien ja tiikerien määrät lähestyvät sukupuuttoa, ja ellei uhanalaisia villieläimiä tallenneta eläintarhoihin ja -puistoihin, ne katoavat lopullisesti.

Oulun eläintarhalla ei olisi kilpailijoita lähellä; Ranualla näkee pohjoisen pallonpuoliskon eläimiä, samoin Ähtärissä. Ruotsin eläintarhoihin on vielä pitempi matka. Oululla on nyt hyvä tilaisuus saada taloudellista etua tekemällä hyvää. Eksoottisten, ehkä jo luonnosta kadonneitten eläinten näkeminen houkuttelisi Ouluun runsaasti turisteja ympäri Suomen ja kauempaakin. 

Eläinten pitäminen vangittuna kuulostaa julmalta, mutta vaihtoehtona on, että eläimiä ei ole lainkaan. Käynnissä oleva, ihmisen aiheuttama kuudes sukupuuttoaalto uhkaa pelkistä nisäkkäistäkin 25 prosenttia ja pienempien eläinten tilanne on vielä pahempi. On parempi säilyttää eläimiä eds tarhattuna, siinä toivossa että ne voidaan joskus tulevaisuudessa palauttaa luontoon.

Lyhyesti ajatukseni on tämä: eläinkunnan pelastamiseksi ja Oulun talouden kohentamiseksi perustetaan Ouluun eläintarha tai - puisto. Tehdään hyvää ja tienataan sillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti