tiistai 2. toukokuuta 2017

IRTOLAISLAKI TAKAISIN

Suomeen on muodostunut yhteiskunnan ulkopuolella oleva paperittomien ulkomaalaisten ryhmä. Henkilöt, joilla ei ole oikeutta turvapaikkaan tai muuhun lupaan olla Suomessa ja maastapoistumismääräyksestä huolimatta jäävät maahamme, ovat ilman tuloja tai asuinpaikkaa. Monet heistä elättävät itsensä rikollisilla tavoilla ja ovat uhka suomalaisille.

Näin ei kuitenkaan tarvitse olla. Suomessa oli vuosina 1937-1986 voimassa irtolaislaki. Tämän lain mukaan yhteiskunnan ulkopuolelle jääneet ja jättäytyneet otettiin kiinni, ja laitettiin hallinnollisella päätöksellä esimerkiksi työlaitoksiin, siis lukkojen taakse.

Ehdotan, että irtolaislaki otetaan uudestaan käyttöön paperittomien kohdalla. Luvatta ja ilman laillista elinkeinoa Suomessa olevat ulkomaalaiset laitettaisiin suljettuihin laitoksiin odottamaan maasta poistumista, ja tekemään  työtä aiheuttamansa kustannukset korvatakseen.

Kun sana, että Suomessa joutuu tekemään töitä ruokansa eteen leviäisi, Suomeen tulevien turvapaikanhakijoitten määrä laskisi ja laatu nousisi sillä tänne hakeutuisivat vain ne, joilla on peruste jäädä Suomeen ja halu tehdä työtä elääkseen.

Työn ja laitoksen uhka myös kannustaisi laittomasti Suomessa olevia poistumaan vapaaehtoisesti Suomesta. Vanha keino parempi kuin pussillinen uusia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti