lauantai 8. huhtikuuta 2017

TUKHOLMAN VERILÖYLY

Vuoden 1520 marraskuussa parissa päivässä Kalmarin Unionin  tanskalainen kuningas Kristian II teloitutti Tukholmassa parikin piispaa, nelisenkymmentä kaupungin merkittävintä porvaria ja tulevan Ruotsin kuninkaan Kustaa Vaasan isän sekä langon. Tämä joukkosurma, johon liittyy myös Suomessa myöhemmin tehtyjä kuningas Kristian II:sen vastustajien teloituksia, sai aikaan ketjureaktion jolla parisataa vuotta Pohjolaa yhdistänyt Kalmarin Unioni lakkasi olemasta ja Kustaa Vaasasta tuli Ruotsin ja Suomen legendaarinen kuningas, joka teki valtakunnastaan protestanttisen puoli vuosituhatta jatkuneen roomalaiskatolisen valtionuskonnon jälkeen.

Eilen 7.4.2017 Tukholmassa tapahtui uusi verilöyly; neljä ihmistä ajettiin rekalla kuoliaaksi ja useat loukkaantuivat. Isku noudatti Nizzan ja Berliinin surmien kaavaa; rekalla ihmisjoukon päälle. Tukholman rekkaiskusta on pidätetty 39-vuotias uzbekistanilainen, jolla ei ole ruotsalaista sosiaaliturvatunnusta, vaan järjestysnumero joka annetaan ulkomaalaisille, jotka eivät ole mukana Ruotsin väestökirjanpidossa eli eivät ole virallisesti Ruotsin asukkaita, vaan siellä oleskelevia. Uzbekin on myös kerrottu olevan kotiseudullaan suositun, 40 maassa toimivan Hizb-ut Tahrir- järjestön jäsen. Järjestö on islamistinen ja tähtää islamilaisen kalifaatin perustamiseen. Hizb- ut- Tahririlla on noin miljoona jäsentä ja sitä pidetään terroristisena, mutta se ei vielä ole mukana terrorijärjestöjen listalla.

Ruotsi on nykyisestä hallinnostaan huolimatta hieno maa, eikä sitä Suomessa pidetä oikeana ulkomaana. Onhan Ruotsissa 700-000-900.000 suomalaistaustaista, joista Suomen kansalaisia on noin 100.000 ihmistä.

Tukholma on melkeinpä kotiseutua, jossa lähes jokaisella suomalaisella on joku sukulainen tai muu tuttu. Terrori-isku Tukholmassa on käytännössä kuin terrori-isku Suomessa.

Jo vuosien ajan islamistinen terrori on pommi, rekka ja luoti kerrallaan hiipinyt lähemmän Suomea ja nyt islamistinen terrori-isku on jo Suomen kynnyksellä. Suomen päättäjät ovat vältellen puhuneet että "Suomessakin voidaan iskeä" ja mahdollisesti jo seuraava isku Euroopassa tapahtuu Suomessa. Ja jos vältymme islamistiselta terrorilta 2020-luvulle asti, kyseessä on ihme. Olemme mukana sodassa islamismia vastaan Afganistanissa sekä Irakissa ja teemme muuta turvallisuusyhteistyötä muitten länsimaitten kanssa torjuaksemme islamistista terrorismia. Suomi ja suomalaiset ovat islamilaista valtaa ajavien vihollisia.

Terroria ei voi pysäyttää demokraattisin ja ihmisoikeuksia kunnioittavin keinoin,sen opimme Länsi- Saksan tukahduttaessa kommunistisen terrorin 1970- ja -80- luvuilla. Tapahtuneita ja tapahtuvia terrori-iskuja tullaan käyttämään valvontayhteiskunnan luomiseen, jossa ihmisoikeudet ovat vain paperilla. Sananvapauden tukahduttaminen on jo hyvällä alulla, ja poliisin tarkkailuoikeuksia ollaan Suomessakin kasvattamassa.

Se, mitä ihmisten tulee kysyä itseltään, on haluammeko olla turvassa vai vapaita? Vapaus ja turvallisuus ovat toisensa poissulkevia vaihtoehtoja. Turvallisessa yhteiskunnassa ihmisen mahdollisuudet tehdä päätöksiä, joista koituisi vaaratilanne on poistettu. Vaaralliset urheilulajit on kielletty, vaaralliset aineet on kielletty, poliisilla on laajat valtuudet toimia ja yhteiskunta eliminoi potentiaaliset vaarat. Ihmisten vapaus valita väärin on otettu pois.

Vapaassa yhteiskunnassa sensijaan saa harrastaa vaarallisia urheilulajeja, juoda viinaa vapaasti jne ja ihminen kantaa vastuun valinnoistaan itse. Jos juo ja se on ongelma, yhteiskunta ei tule apuun. Jos konna käy kimppuun, lyödään takaisin, eikä soiteta 112. Ihmisellä on vapaus valita väärin ja tehdä itselleen haitallisia päätöksiä.

Siinä on pähkinää purtavaksi; Suomessa on jo pitkään opetettu että joku muu auttaa sekä on vastuussa ja kuten Amerikassa sanotaan: "Se, joka mieluummin on turvassa kuin vapaa, ei saa olla turvassa eikä vapaa".


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti