maanantai 2. tammikuuta 2017

ULKOMINISTERI RAIMO RAUTIOLA

Oulun Perussuomalaiset ry:n taloudenhoitaja Raimo Rautiola on tänään ilmoittautunut Perussuomalaiset- puolueen puheenjohtajakisaan. Uusi puheenjohtaja, tai Timo Soini 11. kaksivuotiskaudelleen valitaan kesäkuussa Jyväskylän puoluekokouksessa.

En tunne Raimoa kovin hyvin, vaikka saman yhdistyksen hallituksessa olemmekin mutta ollee pätevä mies. En silti usko hänestä tulevan Perussuomalaisten uutta puheenjohtajaa ja Suomen hallituksen ulkoministeriä Timo Soinin tilalle. Raimo ilmoitti ehdokkuudestaan puolueen puheenjohtajaksi myös 2015 Turun puoluekokouksen alla, mutta peruutti ehdokkuutensa viime tingassa, koska ei kokenut saavansa tarpeeksi kannatusta puheenjohtajan vaaliin. Tällä kertaa Raimo Rautiola sanoo aikovansa katsoa kortit loppuun asti.

Raimo Rautiolan ilmoittautuminen puolueen puheenjohtajavaaliin tulee rapiat kolme kuukautta ennen kuntavaaleja, joissa Raimo on ehdokkaana. Kyse saattaa olla julkisuustempusta; Raimo pääsi jo tempauksellaan Oulun paikallisuutisiin ja Ouluradioon äänioikeutettujen  näköpiiriin. Varmasti Soinin haastaja saa ainakin paikallista tunnettavuutta ja sehän kuntavaaleissa riittää hyvään vaalitulokseen, ehkä jopa valintaan kaupunginvaltuutetuksi.

Raimon ehdokkuus puheenjohtajaksi on myös tärkeä päänavaus; nyt on muitten puheenjohtajaksi mielivien helpompi ilmoittautua kisaan. Oli kyse mistä tahansa, harva haluaa olla ensimmäinen avantoon hyppääjä vaan kunhan Joku Muu on ensimmäinen, muut seuraavat perässä. Tällä kertaa se oli oululainen Raimo Rautiola, joka avaa ladun perässähiihtäjille; sellaisille ehdokkaille joilla on valtakunnallista tunnettavuutta ja paremmat mahdollisuudet tulla valituksi.

Perussuomalaisessa puolueessa kaikilla jäsenillä on oikeus haastaa laumanjohtaja taistelemaan asemastaan. Raimoa ei tulla valitsemaan kesäkuussa, mutta jo ehdokkuus tuonee ääniä kuntavaaleissa huhtikuun 9. päivä 2017.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti