torstai 21. tammikuuta 2016

GENEVEN HIPPISOPIMUS

Suomen itärajan kautta Venäjältä saapuu päivittäin 20-30 ihmistä hakemaan turvapaikkaa Suomesta. Monet ovat asuneet jo vuosia Venäjällä ja osan syy tulla pakolaiseksi Suomeen on Venäjän huonontunut taloustilanne eikä vaino Venäjällä tai kotimaassakaan. Tulijoita itärajan kautta uskotaan tänä vuonna olevan kymmenkertaisesti viime vuoden määrä, 7.500 ihmistä, jo muita kautta saapuneitten 32.000 turvapaikanhakijan lisäksi.

Eräitten mielestä rajojen yli tulevia ei saa estää tulemasta eikä hyvilläkään perusteilla palauttaa, kuten esimerkiksi Norja rajansa yli Venäjältä ilman perusteita saapuville turvapaikanhakijoille tekee.

Suomen tulisi ottaa mallia Norjasta, ja perinteitäkin politiikalle löytyy. Turvapaikanhakijana Suomeen tulleitten jäämistä perustellaan YKn ja Geneven sopimusten velvoitteilla.

Vanhoina kylmän sodan ja Suomen sekä Neuvostoliiton/ Venäjän välisen Ystävyys-, Yhteistyö-, ja Avunantosopimuksen vuosina Yhdistyneitten Kansakuntien ja Geneven sopimukset olivat myös voimassa. Kuitenkin noina aikoina idästä tulevien pakolaisten hakemuksia ei otettu vastaan, tutkittu eikä turvapaikkoja myönnetty, vaan kommunismia pakenevat ilman mutinoita ja pikimmiten palautettiin Neuvostoliittoon jossa heitä odotti syyte ja rangaistus loikkausyrityksestä länteen.

Eikä kukaan vinkunut ihmisoikeuksien tai erilaisten hippisopimusten perään. Samaa politiikkaa voisi toteuttaa tänäänkin; tulijat ovat tulossa rahan perässä eikä vainoa pakoon ja Norja on jo näyttänyt esimerkkiä. Yhdysvallat on maailman poliisi, Ruotsi maailman omatunto mutta Suomi ei voi olla maailman KELA.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti