sunnuntai 15. marraskuuta 2015

KOLME MIESTÄ JA KUMMITUS

Star Trekistä tuttu Leonard "Spock" Nimoy ohjasi vuonna 1987 erään vuoden hittielokuvista, nimeltään "Kolme miestä ja baby". Tom "Magnum" Selleck, Poliisiopisto- elokuvien Steve Guttenberg ja Cheers- sarjan baarimikko Ted Danson esittivät ranskalaisen elokuvan amerikkalaisessa versiossa kolmea kimppakämpässä asuvaa sinkkua, joille yhtä-äkkiä tulee huollettavaksi pieni vauva, jonka isä joku heistä on. Mutta kuka, se on kysymys.

Hollywoodin legendojen mukaan jokaisella mainitsemisen arvoisella studiolla on oma kummitus ja elokuviin liittyvä kummitusjutut ovat oma kansanperinteen alansa. Varsinkin kauhuelokuvien kerrotaan keräävän aaveita kuvauksiinsa ja studioihin, mutta viaton komedia "Kolme miestä ja baby" on myös kertoman mukaan liitetty aaveisiin.

Hieman ennen elokuvan jatko-osan ensi-iltaa, elokuussa 1990, alkoi kiertää huhu jonka mukaan ykkösosaan on sattunut mukaan haamu. Noin tunnin verran "Kolme miestä ja baby" elokuvan alusta, Ted Danson ja hänen roolihahmonsa äiti tutustuvat asunnon pikkutulokkaaseen, ja heidän kävellessään asunnossa, taustalla sanotaan ensin näkyvän haulikon ääriviivat ja toisessa kuvassa heidän takanaan näkyy selvästi verhojen raossa nuoren pojan hahmo. Kukaan kuvausryhmästä ei kuitenkaan tiedä kuka poika on, eikä muista paikalla ketään ylimääräistä olleenkaan.

Hollywoodin kertoman mukaan poika on kuvauksissa käytetyn talon omistajien yhdeksänvuotias poika, joka oli ampunut itsensä haulikolla ennen kuvauksia. Tämä teoria ei kuitenkaan pitäne paikkaansa, sillä elokuvan sisäotokset kuvattiin studiossa Kanadan Torontossa, eikä asuinkäyttöön tarkoitetussa talossa.

Elokuvassa Ted Dansonin hahmon on koiranruokamainoksessa esiintynyt näyttelijä, ja sitä tarjottu selitykseksi aaveelle. Näyttelijä- Ted esitti siis näyttelijää, josta on koiranruokamainokseen tehty frakkiin pukeutunut pahvikuva, jonka väitetään olevan kuvan poika. Sekä pojalla että Pahvi-Tedillä on päällään vaalea paita ja Tedillä on päässään musta silinteri sekä pojalla on musta tukka. Verhon takaa ei teorian mukaan erotu frakin hihoja, joka antaa kuvan vaaleapaitaisesta mustatukkaisesta pojasta. Uskottava selitys, paitsi että "poika" kuvan mukaan on selvästi elokuvassa myöhemmin näytettävää Pahvi-Tediä pienempi. Väitteitä on puolesta ja vastaan, kokoerokin on selitetty kuvakulmilla ja varjoilla, joilla todellakin voidaan muuttaa todellisuus toiseksi.

Poika verhon takana ollee siis pahvinen, valon ja varjojen muokkaama pahvikuva, mutta Hollywoodin aaveittenmetsästäjät eivät ole antaneet vielä periksi; heidän mukaansa poika verhon takana ei ole pahvinen Ted Danson, jo kokoeronkin vuoksi.

Kyseinen aaveklippi löytyy myös Youtubesta, mikäli joku on kiinnostunut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti