keskiviikko 7. lokakuuta 2015

MITÄS ME ITÄEUROOPPALAISET

Lähinnä perussuomalaiset poliitikot ovat halunneet rajoituksia maahamme saapuvien turvapaikanhakijoitten määrälle; tähän mennessä on saapunut reilut 20.000 ihmistä ja 50.000 odotetaan olevan kokonaismäärä, joskin on vihjailtu saapujia olevan jopa 200.000.

Hallituksen ulkopuolella oleva oppositio jo aatteensa sekä oppositioasemansa vuoksi torjuu hallituksen asettamat rajoitukset ja turvapaikanhakijoitten sosiaaliturvan alennukset. Oppisitiossa olevien vihreitten ja vasemmiston mukaan Suomi asemoituisi Itä-Euroopan maitten joukkoon, Unkarin, Slovakian ja Puolan seuraksi. Nämä maat ovat äänekkäästi ja tehokkaasti uhanneet olla päästämättä Irakista, Somaliasta, Syyriasta ja muistakin maista saapuvia maahanmuuttajia kulkemaan maittensa kautta syvemmälle Euroopan Unioniin Itä- Eurooppaa paremman elintason maihin.

Tuollainen itäisen Euroopan mollaaminen kuulostaa aika oudolta poliitikoilta, jotka väittävät vastustavansa rasismia ja syrjintää. Melkeinpä kaksinaamaiselta; itse näen Euroopan tulevaisuuden olevan entisen itäblokin valtioitten varassa. Lännessä on elämä ollut liian helppoa liian pitkään eikä enää osata kuvitella tilannetta jossa elämä olisi vaikeaa. Itäblokin maissa sensijaan on jonotettu vähiä tuotteita sukupolvien ajan ja varottu puheita kommunistisen salaisen poliisin pelossa lähipiirissäkin. Entisen itäblokin kansat tietävät, asiat eivät aina mene kuin strömsössä ja tietävät että kaikki maallinen mikä annetaan muille, on minulta pois.

Unkari, Slovakia ja Puola ovat entisen itäblokin maita, mutta kun karttaa katsoo, niin kyllä hleposti tulee mieleen niitten pikemminkin olevan Keski-Eurooppaa kuin Itää, ainakin lyhyen matkan päässä Pietarista sijaitsevasta Suomesta katsottuna.

Eräs perussuomalainen blogisti kirjoitti tänään Ahvenanmaan päätöksestä lähettää kaikki maakuntaan tulevat turvapaikanhakijat mahdollisimman pian Manner-Suomeen, tarkemmin sanottuna Turkuun. Hän ihmetteli kovin, onko Ahvanmaa nyt muuttunut Itä-Euroopaksi seuratessaan Unkarin, Slovakian ja Puolan esimerkin mukaista mamupolitiikkaa. Sellaisia syytöksiä ei ainakaan vielä ole Suomen medioissa ollut.

Omasta mielestäni, mamupolitiikka vain osaperusteena, Itä- (tai siis Keski-) Eurooppa on viilee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti