torstai 15. lokakuuta 2015

LAVROV

Perussuomalaisten puheejohtaja ja Suomen ulkoministeri Timo Soini on ollut eilen 14.10.2015 ja tänään torstaina 15.10. Oulussa tapaamassa arktisen alueen ulkoministereitä. Tärkeimmäksi katsottu vieras oli Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov, molemmat asuivat oululaisessa Radisson Blu- hotellissa kauppatorin ja Kaupunginkirjaston kupeessa. Timo Soini ei kuuleman mukaan muualla Oulussa halua yöpyäkään ja mikäpä siinä; Blu oli hienompi kuin muistinkaan.

Itse en ministerikokouksessa ollut, mutta Pohjois-Pohjanmaan piirin perussuomalaisia oli kutsuttu tapaamaan Timo Soini Hotellin kabinettiin kakkukahvien merkeissä. Muut kutsutut olivat eri tasoisia päättäjiä; minä olen paikallisyhdistyksen hallituksen varajäsen mutta koska julkaisin ensimmäisen kirjani, runokokoelman Runoja yksinäisyydestä ja kuolemasta muutama bloggaukseni sitten, minut kutsuttiin luovuttamaan teokseni lahjana Timo Soinille.

Aikaa oli vähän, joten valmistelemani lyhyt puheentapainen jäi pitämättä mutta Timo Soini arveli yhdentoista kilometrin korkeudessa matkalla Helsinkiin 92- sivuiseni lukemiseen aikaa olevan.

Kahvien lomassa pidimme vuorollamme minuutin mittaisen puheenvuoron, ne enimmäkseen käsittelivät erilaisia Perussuomalaisiin liittyviä huomioita ja toiveita. Omalla vuorollani kehuin Timon Perussuomalainen- lehdessä julkaisemaa kolumnia, jossa puolueen tähänastiset saavutukset listattiin. Kolumni on jääkaappini ovessa muistin virkistykseksi, saavutuksia on pitkä lista vaikka media ja äänestäjätkään eivät ole niitä huomanneet.

Perussuomalaisiin liittyviä kohujakin käsiteltiin tapaamisessa Piki- kabinetissa; niistä ministeri Soini sanoi kohujen vahingoittavan puoluetta ja ettei aio sellaista peliä pitkään tulevaisuudessa katsella. Kohuja käydään puolueen sisällä läpi niitä ilmaantuessa ja niihin reagoidaan.

Tapaaminen ulkoministerin kanssa jäi lyhyeksi, sillä kello oli jo kahden lähellä iltapäivällä ja neljältä Timo Soinin piti jo olla eduskunnassa Helsingissä kyselytunnilla vastaamassa. Hän sanoi vielä että oli määrännyt ministereitä tapaamaan kentän väkeä paikkakunnilla, joissa muissa virka-asioissa vierailevat. Ilman kenttää ei olisi ministereitäkään, sanoi Timo Soini.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti