torstai 23. lokakuuta 2014

UUDET VAALIT SUOMEEN

Björn Wahlroos haluaa Suomeen ennenaikaiset vaalit mahdollisimman pian. Olen samaa mieltä kyseisen kapitalistin kanssa. Seuraava hallitus joutuu tekemään raskaita päätöksiä taloudellisen tilanteen parantamiseksi ja mielestäni nämä päätökset pitäisi tehdä heti, ei vasta ensi keväänä tai kesänä huhtikuun vaalien jälkeen.

Pääministeri Alexander Stubbin johtama pätkähallitus ei halunne tehdä ikäviä päätöksiä ennen vaaleja, sillä se veisi äänet oppositiolle ja takaisi näitten vaalivoiton. Nyt tilanne on se, että nykyinen hallitus roikkuu vallassa huhtikuun vaaleihin asti kykenemättä tekemään suuria päätöksiä ja Suomen taloustilanne pahenee jatkuvasti. Mitä myöhemmin vaalit käydään ja Suomeen saadaan uusi hallitus, sitä ikävämpiä päätöksiä eli leikkauksia uudet ministerit joutuvat tekemään. Alexander ei puolessa vuodessa pysy vuosien mittaan tehtyjä virheitä korjaamaan, vaikka todella haluaisikin.

Kansan kannalta katkeria päätöksiä ei kannata lykätä kevääseen asti, vain siksi että vanha hallitus ei saisi epäonnistuneen leimaa. Aina ei ole väärin antaa periksi ja päästää muut ohjaimiin.

Esa Paloniemi
Oulu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti